nlc.hu
Horoszkóp

Karácsonyra hangolódó csillagjegyek

Így hangolja magát 3 csillagjegy a karácsonyra

A karácsony közeledte még azokra is hatással van, akik nem igazán szeretnek nagy ügyet keríteni az ünnepekből. És vannak, akik szinte rituálisan készülnek évről-évre az ünnepekre, másokra is átragasztva a derűs hangulatot.

Sokunknak vannak gyerekkori élményei a karácsonyokról, amit igyekszünk a felnőtt életben is visszahozni, ha csak részleteiben is. Egy családi süteményrecept, a hajdani, kopottas, retro karácsonyfadíszek, vagy ugyanannak a filmnek megnézése a ráhangolódás, vagy az ünneplés része lehet. Egyes csillagjegyek inkább érzelmileg szeretnek felkészülni, míg mások szívéhez az út a gyomrukon keresztül vezet.
A lényeg, hogy bárhogy is közeledsz az ünnepnapokhoz, próbálj békés, nyugodt és derűs maradni!

karácsonyi ital

Az ízek és illatok a karácsonyhoz tartoznak / Fotó: Unsplash

Rák: régi karácsonyok emlékei

Előszedi a családi fotóalbumokat, és a digitalizált videófelvételeket. A nagymama tárgyain mereng, és előkerülnek a gyerekkori díszek. Fém gyertyatartó, amire kínosan ügyelni kellett, hogy ne gyújtsa fel a fát; és jégcsapok, gombák, klasszikus üveggömbök. Legszívesebben vendégül látná az egész rokonságot, hogy mindenki ossza meg az emlékeit, családi történeteket. Letudja a nosztalgiakönnyeket a szenteste előtt, és addigra már csak az öröm, és egy kis kötelező ünnepi civakodás marad.

Bika: minden ízében érzi a karácsonyt

Borokat válogat a karácsonyi menühöz, persze egy kis kóstolással együtt. Különleges menüsort tervez, aminek része mindig egy családi süteményrecept. Képes hetekkel előtte próbálgatni, hiszen az eredetiben a nagyi nem mindig használt mértékegységeket… akkoriban érzéssel tették bele a hozzávalót. A lényeg, hogy mennyei illatokkal, aromákkal teljen meg a karácsony körüli napok levegője! A szegfűszeggel szurkált narancs kötelező díszítő- és illatelem, még januárban is kitesz majd egyet-egyet, hogy tovább maradjon az ünnep vele.

Ikrek: szórakoztató karácsony

Mindig jót nevet a kötelező karácsonyi énekeken, de nem bírja megállni, hogy nála is elhangozzanak az egykori dalok – természetesen viccesre átköltve. December eleje óta karácsonyi lejátszáslisták szólnak a hangszóróból, és minden napra tervez egy karácsonyi mozizást a családdal, a kanapén. Titkos fegyvere a fahéjas-vajas pattogatott kukorica a film mellé, a szentestére pedig egy komplett előadással készül. Retteghetnek a családtagok: mindenkiről van egy vicces története, amit a vacsora mellett parodizál. De ki ne akarna egy ilyen előadás része lenni?

(via boldsky)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top