nlc.hu
Horoszkóp

13 bölcs idézet a boldog jövőért

Buddhista bölcseletek az újévre

Képzeld el, milyen csodálatos hely lenne a föld, ha minden ember arra koncentrálna, ami a buddhista tanítások két fő motívuma: a szeretetre és a békére.

Az alábbi bölcs idézeteket Gautama Sziddhártha Buddhának tulajdonítják, de ezt nehéz történelmi tényként bizonyítani. Az viszont biztos, hogy a buddhista bölcseletek egy új világlátást tárnak föl előtted. Ha követni kezded, nem csupán az életed lesz szebb, de jobb hellyé válik általa és általad a világ.
Ne a múltban élj, ne álmodj a jövőről, hanem csak a jelenre koncentrálj! Oszd meg ezeket a gondolatokat a szeretteiddel is, hogy inspirálódjanak, és engedjék szebbé válni a saját életüket.

buddhista szerzetes fiú

Vidám buddhista szerzetesfiú (Fotó: Unsplash)

1.

„Minden, ami vagy, annak az eredménye, amit gondolsz. Ha egy ember gonosz gondolattal beszél vagy cselekszik, fájdalom követi. Ha viszont tiszta gondolattal beszél vagy cselekszik, a boldogság követi, mint az árnyék, és soha nem hagyja el.”

2.

„Soha ne irigyelj másokat, és ne is vedd természetesnek azt, amivel rendelkezel. Azok, akik irigykednek másokra, soha nem találnak nyugalmat.”

3.

„A béke belülről fakad. Ne kívül keresd!”

4.

„Ahogy a kincsek kerülnek elő a földből, úgy kerül elő az erény a jó cselekedetekből, a bölcsesség pedig a tiszta és békés elméből. Ahhoz, hogy biztonságosan járhass az emberi élet útvesztőjében, szükség van a bölcsesség fényére és az erény útmutatására.”

5.

„Tanuld meg ezt a víztől: hangosan csobog a patak, de az óceánok mélysége nyugodt.”

6.

„Minél kevésbé reagálsz a negatív emberekre és az emberek negatív kinyilatkozásaira, annál békésebb lesz az életed.”

7.

„Nincs olyan tűz, mint a vágy, és nincs olyan bűn, mint a gyűlölet. Nincs olyan betegség, mint a létezés összessége, és nincs magasabb béke, mint a nirvána békéje.”

8.

„Ahhoz, hogy egészséges legyél és boldog, és ezt a boldogságot megoszthasd a családoddal és másokkal is, először saját elmédet kell megtanulni irányítani. Ha képes vagy uralkodni az elméden, minden bölcsesség és erény természetes módon lesz részese az életednek.”

9.

„Az embert nem azért tartják bölcsnek, amit mond. Ha békés, szerető és nem ismer félelmet, azért fogják bölcsnek tartani.”

10.

„Az egészség nem a gyógyszerekből, orvoslásból fakad. Hanem az elme békéjéből, a szív békéjéből, a szellem békéjéből ered. Mosolyból és szeretetből.”

11.

„A barátság az egyetlen gyógyír a gyűlöletre, a béke egyetlen garanciája.”

12.

„Meditálj. Élj tisztán. Legyél békés. Tedd a dolgod mesterien. Mint a hold, gyere elő a felhők mögül! Ragyogj.”

13.

„Mindennek, aminek van kezdete, van vége is. Békélj meg ezzel, és minden rendben lesz.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top