nlc.hu
Horoszkóp

10 egyszerű lépés a boldogság felé

5+5 tanács a sikerhez, a dalai lámától

Ha nincs célod, akkor minden nap elvesztegetett idő. De ha a célod felé haladsz, bármi is legyen az, az idő fontossága megszűnik.

A 14. dalai láma egyszerű tanácsait megfogadva boldog életet élhetünk. A boldogságot önmagunkban kell megtalálni, akkor tudunk mások felé azzal a szeretettel fordulni, mai jobb hellyé teszi a világot. Az első 5 tanács után tedd magadévá a többit is!

vidám buddhista szerzetesek

Vidám buddhista szerzetesek és barátaik / Fotó: Unsplash

6. Legyél eltökélt

A fejlődés, a változás lassan következik be, az is lehet, hogy évtizedekig tart. Fel kell készülnöd rá, hogy ezt nem befolyásolod, de ez nem tántoríthat el a szándékodtól. Ne az élet értelmét keresd, annak önmagában nincs jelentősége. Azt lásd, hogy pozitív irányba halad az életed, pozitív változások történnek – ennek van jelentősége! Ha nincs célod, akkor minden nap elvesztegetett idő. De ha a célod felé haladsz, bármi is legyen az, az idő fontossága megszűnik.

7. Meditálj

Amikor ingerült lelki állapotba kerülsz, az elméd sem marad nyugodt. Ilyenkor vidd a teljes figyelmedet a légzésre, és csak lélegezz. Megfigyelheted, hogy 10-15 összpontosítással összekötött levegővétel után lenyugszanak a gondolataid, az érzelmeid. Azt az állapotot, amikor kezelni tudod az érzelmeidet, tulajdonképpen meditációnak nevezzük.

8. Lásd a dolgokat több szemszögből

Lehet, hogy amit te sikernek gondolsz, valaki más számára bukást jelent. Kiragadhatsz egy-egy dolgot az életedből, és mondhatod rá, hogy ez siker, amaz sikertelenség. De mindig, minden relatív. Muszáj ezt látni, ahogy azt is, csak rajtad múlik, miként kezeled.

boldog buddha szobor

Fotó: Unsplash

9. Ápold a barátságokat

A modern időkben sokkal nagyobb az egymásra utaltság. Egyének, országok, gazdaság szintjén, minden szinten. Az ősi időkben sokkal kevésbé függtek ezek a dolgok egymástól. Természetesen a jövőd senki máson nem múlik! Viszont figyelned kell másokra, mások jóllétére is. Ha bántasz valakit, az végül úgyis rajtad csattan, és magányos leszel. Viszont ha szeretettel és támogatással fordulsz mások felé, ugyanazt kapod vissza. Ettől leszel boldog, és ez a szeretet segít egészségessé válni lelkileg, testileg.

10. Nevess sokat

Tanulj meg nevetni magadon. Találd meg a humort, a vidámságot, még a kellemetlen történésekben is. Mindenhol ott rejtőzhet a fejlődés lehetősége. Meséld el a vicces történeteket másoknak is. Érezzék jól magukat ők is, és tanuljanak a te példádon keresztül.

Ez is érdekelhet kisgyerek buddhista szerzetes Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top