nlc.hu
Horoszkóp

A szeretet a siker legfőbb kulcsa

5+5 tanács a sikerhez, a dalai dámától

Mitől lesz sikeres valaki? A boldogság egyértelműen a kulcs a sikeres élethez. Ha enélkül éred el, csak vesztegeted az időt.

A dalai láma a világ egyik legismertebb, és egyik legfontosabb spirituális vezetője. A buddhista vallási vezető számos közérthető, és egyszerű tanáccsal látta már el a világot. Az ő célja az, hogy megtanítsa az embereket boldogan élni. Kezdd ezzel az öttel, és ha befogadtad, folytatás következik!

buddhista kolostor Nepálban

Buddhista kolostor Nepálban / Fotó: Unsplash

1. Segíts másoknak

Ha ártasz másoknak, az mindig negatív következményekkel jár, saját magad felé is. De ha segítesz, jót teszel, azzal mindenki csak nyerni fog. Jobban érzed magad tőle, elégedett és boldog leszel. Ha így érzel, sokkal magabiztosabb leszel – azaz ha boldog vagy, biztosabban éred el a céljaidat.

2. Ne törődj vele, mások mit mondanak

Elég, ha te tudod, hogy a szándékaid jók és őszinte vagy. Teljesen mindegy, hogy mások mit mondanak, főleg azok, akik rosszindulatúan kritizálnak. Ez csak elveszi a figyelmedet, az idődet és az energiádat.

3. Foglalkozz a belső értékeiddel

Teljesen mindegy, hogy miben hiszel, vallásos vagy-e, vagy sem. Az egészséges test mellett az egészséges elmével is foglalkoznod kell. Ha az elméd békés, a tested is egészségessé válik. A túl sok stressz, aggodalom felborítja az egyensúlyt, ami fizikai betegségekhez vezet. 

kisgyerek buddhista szerzetes

Buddhista szerzetes gyerek / Fotó: Unsplash

4. Maradj nyugodt

Ha hagyod magad feldühíteni, az feleslegesen elégetett energia. A düh rossz hatással van az ítélőképességedre is, mérgesen nem látod a tiszta valóságot. Nyugodt állapotban nézz szembe a problémákkal, és keress rá valódi megoldásokat. A harag felborítja a belső békédet, és nem engedi, hogy tárgyilagosan lásd a világot. A harag nem hasznos egyáltalán, csak romboló hatása van.

5. Élj könyörületesen

A kedvesség, szeretetteljes magatartás nagyon fontos. Nagyrészt ezen múlik a jólléted, a boldogságod. Semmi vallási vonatkozás nincs abban, ha könyörületes, vagy megbocsátó vagy. Ha így állsz másokhoz, azzal magaddal teszel jót! Gyermekként mentes vagy az előítéletektől, mindenkit teljes egészében elfogadsz. Ez a mag ott marad benned, és felnőttként is fejleszthető. Tanuld meg, hogy nem mások viselkedésétől és minőségétől függ: csakis tőled! Ha erre képes vagy, boldog leszel életed utolsó órájáig.

(folytatás következik jövő kedden)

Ez is érdekelhet buddhista Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top