nlc.hu
Horoszkóp
2022, a Tigris éve

2022 a Tigris éve lesz, de mit jelent ez?

Februárban kezdődik a Tigris éve, és úgy tűnik, mozgalmas hónapok elé nézünk.

2022. február 1-jén kezdődik a kínai újév, ami egészen 2023. január 31-ig tart majd, és 2022 a kínai állatövi jegyek szerint a Tigris éve lesz. A Tigris a harmadik a kínai zodiákusok között. A legenda szerint a Tigris biztos volt abban, hogy senki sem veheti fel a versenyt gyorsaságával és erejével az égi versenyben, amely az állatövek sorrendjét dönti el, amikor azonban a Tigris kimászott a folyóból, mert azt hitte, hogy ő az első, szembesülnie kellett azzal, hogy Patkány a ravaszsága miatt, az Ökör pedig a szorgalma miatt beelőzte, így neki be kellett érnie a harmadik hellyel.

Tigris a folyóban

Fotó: Getty Images

Milyenek a Tigrisek? 

A bátornak, kegyetlennek, erőteljesnek és félelmetesnek tartott tigrisek a kínai kultúrában a hatalom szimbólumai, az ősi időkben az emberek általában a császárokat vagy királyokat hasonlították ezekhez az állatokhoz. A Tigris éveiben született emberek igazi vezéregyéniségek, emellett kalandvágyóak, lelkesek, aktívak, vidámak, ambiciózusak és erős igazságérzettel rendelkeznek, de talán néha kicsit arrogánsak, indulatosak is. A Tigrisek szeretik a szabadságot, függetlenséget, és nem rejtik véka alá az érzelmeiket, szívesen vállalnak kockázatot, ám ha nem járnak sikerrel, könnyen továbblépnek, és nincs igazán bűntudatuk, ha nem tartják be az ígéreteiket, ez a fajta rugalmasság pedig sokak szemében önzőségnek tűnhet. 

Szerencsét hoz nekik a kék és zöld szín, szerencseszámaik közé tartozik az egyes, hármas és hetes szám, a fehéret viszont ajánlott kerülniük, ahogyan a négyes és a kilences számot is.  A híres tigrisek közé tartozik Jim Carrey, Leonardo DiCaprio, Megan Fox és Shawn Mendes, és te is Tirgis vagy, ha a következő években születtél: 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998 vagy 2010.

A kínai asztrológiában nagyon fontos szerepe van a különböző elemeknek is, és míg 2010 a Fém Tigris éve volt, 2022 a Víz Tigris éve lesz. Az ilyen jegyű emberek családcentrikusak, és lehet, hogy olykor pimasznak, túlzottan magabiztosnak tűnnek, de valójában ez csak külsőség, visszafogott, olykor határozatlan belső rejtőzhet emögött. Persze Tigrisként szeretik a hatalmat, és ha odateszik magukat, akkor biztosan meg tudják valósítják vágyaikat. A Víz Tigrisek nagy sikereket érhetnek el karrierjükben, de ehhez tényleg keményen kell dolgozniuk, és ugyan nem szeretik meghallgatni mások tanácsait, ezen változtatniuk kell ahhoz, hogy valóban sikeresek legyenek, és nemcsak a munkában kell majd nagyobb türelmet tanúsítaniuk, hanem a magánéletben is.

Tigrisfestmény egy kínai szentély falán.

Tigrisfestmény egy kínai szentély falán (Fotó: Getty Images)

Mire számíthatunk 2022-ben?

Mivel a Tigrisek gyorsan cselekszenek, fel kell készülniük a gyors, nagy változásokra. Susan Levitt asztrológus szerint izgalmas éveknek nézünk elébe, a legvadabb álmok valósággá válhatnak mind a magánéletben, mint szakmailag, és politikai és társadalmi szempontból is mozgalmas lehet 2022. Hozzátette, a Tigris évében nincs olyan, hogy középút, a végletek uralkodnak, vannak, akiknek óriási szerencsében lesz részük, mások könnyen megégethetik magukat. Ez különösen igaz magukra a Tigrisekre, lesznek, akiknek rosszabb évük lesz, lesz, akiknek kifizetődik, ha jegyüknek megfelelően nagy kockázatot vállalnak. És mit jelent az, hogy a víz lesz az uralkodó elem? „A víz egy rendkívül hatalmas természeti erő is, még a tűznél is erősebb – mert bármilyen akadályt képes megkerülni, ami az útjába kerül” – figyelmeztet Levitt. Hozzátette, a víz az érzelmekhez, a kreativitáshoz köthető. „Sokan ki tudják majd ezt aknázni, ha vállalják a kockázatot. Mindig is szakács akartál lenni? Tanulj meg főzni ebben az évben. Mindig is író akartál lenni? Iratkozz be egy tanfolyamra” – tette hozzá, és felhívta arra is a figyelmet, hogy minden jegynek számolnia kell majd azzal, hogy 2022-ben eluralkodhatnak az érzelmi szélsőségek. 

(via Chinese New Year/Reader’s Digest)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top