nlc.hu
Horoszkóp

Ezek az okai, ha nem illik rád a csillagjegyed

Nem illik rád a csillagjegyed? Ezek lehetnek az okai!

Te is azok közé tartozol, akik úgy érzik, nem illenek rájuk a csillagjegyükről szóló elemzések? Elmondjuk, mi lehet az oka.

Sokak esetében még a nem személyre szóló, csupán a napjegy alapján készült asztrológiai elemzések is betalálnak, akadnak azonban olyanok is, akikre egyáltalán nem illik az, amit a csillagjegyükről általában mondanak. 

„A születési diagram szerinti személyiség nem te vagy, hanem az ideális éned leírása. Ez vezérli az egyént egész életén át, hogy elérje ezt az ideális ént” –  magyarázta Veroshk Williams, asztrológus és klinikai pszichológus a Well+Good magazinban. Ha a napjegyed nagyon nem passzol rád, annak három fő oka lehet:

1. Két csillagjegy határán születtél

Ha azokban a napokban születtél, amikor az egyik csillagjegy a másikba vált, ami a hónap 18. és 25. napja között történik meg, könnyen elképzelhető, hogy a személyiségedet a két jegy szintézise írja le megfelelőképpen, de az is, hogy sokkal igazabbak rád annak a csillagjegynek a tulajdonságai, melyekbe épp átlép a Nap, mint azok, amik a „hivatalos” csillagjegyedre jellemzők.

Csillagjegyek

Nem illik rád a csillagjegyed? (Illusztráció: Getty Images)

2. Túl sok bolygó van egy jegyben

Bár alapvetően a napjegyed határozza meg a személyiséged esszenciáját, nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a többi bolygó elhelyezkedése jelentősen árnyalja a képet. Elképzelhető például, hogy a Vénusz bolygód egy olyan csillagjegyben helyezkedik el, ami miatt egészen másképp viszonyulsz az érzelmekhez, mind a napjegyed szerint „kellene”. Mindemellett előfordulhat olyan is, hogy sok bolygó tartózkodik egy, a napjegyedtől radikálisan eltérő csillagjegyben, ebben az esetben pedig inkább annak felel meg a természeted is.

3. Szülői befolyás

A szülői befolyás óhatatlanul nagy hatással van a személyiség alakulására. Ha pedig valakit a sajátjától nagyon különböző csillagjegyű, erőteljes egyéniséggel rendelkező szülők neveltek, megeshet, hogy a szülők csillagjegyeinek tulajdonságait teszi magáévá, míg a napjegyére jellemző vonásai háttérbe szorulnak. Mindez hosszabb távon zűrzavarhoz, önellentmondásokhoz vezethet, hiszen a napjegy által meghatározott személyiség nem tud integrálódni önmagába. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top