nlc.hu
Horoszkóp

Retrográd Merkúr és a csillagjegyek

Így hat a csillagjegyekre a retrográd Merkúr

Bár a Merkúr a naprendszer legkisebb bolygója, óriási szerepe van életünkben, különösen az emberek közötti kapcsolatok területén.

A Merkúr hátrálni kezd. Az asztrológia szerint ezt az időszakot lehet legjobban az újra szervezésre használni. Lehet még a fokozott tudatosság ideje, visszatérhetünk régi tanulmányainkhoz, vagy a már elsajátított tárgyi tudás frissítéséhez. Ipacs Andrea asztrológus elmondja, mi vár a csillagjegyekre.

Merkúr retrograd

Fotó: Science Photo Library – ANDRZEJ WOJCICKI/Getty Images

Kos

Sajnos vissza kell venned a tempóból az élet minden területén, nem lehet padlógázzal hajtani. A retrográd Merkúrra nem hat az erőszak, csak a türelem. Minél jobban erőlteted a dolgokat, annál nagyobb lehet a kudarc.

Bika

Kibillensz az egyébként rád jellemző nyugodt hozzáállásból, gyors döntéseket akarsz hozni. Ne tedd! Az elképzeléseiből még hiányzik a tényszerűség, az objektivitás. Fontolj meg mindent többször is!

Ikrek

A Merkúr a te uralkodó bolygód, ezért a retrográd mozgása is nagyon erőteljesen hat rád. Fontos, hogy ne kapkodj semmivel sem, lassíts ezekben a hetekben. Készülj fel rá, hogy emberi kapcsolataid sem működnek ilyenkor valami jól.

Rák

Ezekben a hetekben minél több információval bombáznak, annál jobban vissza kell húzódnod a páncélodba. A hangulatod is erősebben ingadozik, viszont felhasználhatod ezt az időszakot az önismereted fejlesztésére.

Oroszlán

Nem titok, hogy szeretsz a figyelem középpontjában lenni, szívesen állsz nagyobb közönség elé is, de ebben a retrográd Merkúr egészen biztosan gátol téged. A mostani az újragondolás ideje…

Szűz

A te uralkodó bolygód is a Merkúr, a retrográd szakaszban pedig a zűrzavart erősítheti fel benned és körülötted. A rendet és a rutint a káosz és a bizonytalanság váltja fel. Alkalmazkodóképességed a túlélés egyedüli záloga.

Mérleg

A legjobb, ha alternatív lehetőségeket találsz a kapcsolattartáshoz a személyes helyett. Szerződéskötésnél legyél nagyon óvatos, ne írj alá semmit azonnal, fusd át többször az iratokat. A régi barátok eltűnhetnek, vagy még régebbiek kerülhetnek elő.

Skorpió

Nem kedveled a hullámvölgyeket, pedig a retrográd Merkúr ezt hozza neked. Nincs más választásod, mint alkalmazkodsz hozzá, de te vagy annyira bölcs, hogy tudod, egyszer minden véget ér, így ez is. A Skorpió szinte mindent elvisel…

Nyilas

Mivel te folyamatosan úton vagy, a retrográd Merkúr meglehetősen sok bosszúságot okoz. Nagyon sok türelemre van szükséged, mert folyamatos akadályokba ütközöl. Valaki vagy valami lassít, megnehezíti a dolgod.

Bak

Megszoktad, hogy az irányítás a kezedben van. Bonyolult stratégiát dolgozol ki a terveid megvalósítására, ezért rendkívül idegesítő, hogy akadályokba ütközöl a célod megvalósítása közben. Meditáció, jóga – ezek segíthetnek most!

Vízöntő

Mivel neked fontos a gyors információszerzés, és a gondolkodásod is pörög, a Merkúr retrográd ciklusa roppantul idegesíthet. Alternatív kommunikációs módszerekkel kitűnő új kapcsolatokat köthetsz, amelyek segítenek a nehéz időszakban.

Halak

Intuíciód általában nagyon pontos, de ezekben a hetekben a megérzéseidben is csalódnod kell. Kaotikus állapotban érzed magad. Ebben a zavaró időszakban minden kreatív képességedre szükség lesz, hogy a valódi megoldásokat megtalálhasd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top