nlc.hu
Horoszkóp

Ezek a legritkább és leggyakoribb csillagjegyek

Ezek a legritkább és leggyakoribb csillagjegyek

Szerinted melyik csillagjegyben születtek a legkevesebben? És melyikben a legtöbben?

A statisztikák szerint januárban születik a legkevesebb ember, a február pedig az év legrövidebb hónapja. Ezek okán a január 20. és február 18. közé eső Vízöntő a legritkább csillagjegy mind közül. Ettől persze még számos híresség is született ebben a jegyben, így például  Wolfgang Amadeus Mozart, Galileo Galilei, Paul Newman, Neil Diamond, Shakira, Laura Dern vagy épp Christian Bale.

A második legritkább csillagjegy a március 21. és április 19. közötti Kos, eszerint tehát a nyár közepe sem különösebben kedvez a fogantatásoknak. A harmadik legritkább jegy a Nyilas. A november 22. és december 21. közötti időszakra esik ráadásul az a hét is, amikor a legeslegkevesebb embernek van születésnapja: november 22-től 28-ig.

Leggyakoribb és legritkább csillagjegyek

Fotó: Getty Images

A leggyakoribbak…

Talán a Valentin-napon fogant babák miatt, talán egyéb okból, de jelenleg a leggyakoribb csillagjegy a Skorpió, vagyis a legtöbb születésnapot az október 23. és november 21. közötti időszakban ünneplik. Közéjük tartozik Julia Roberts, Whoopi Goldberg, Ryan Reynolds, Katy Perry, Matthew McConaughey és Bill Gates is.

A Skorpiók után a Szűz szülöttei következnek, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen az év végi ünnepek környékén fogant gyerekek többsége az augusztus 23. és szeptember 22. közötti hetekben jönnek világra. Sokan születnek ugyanakkor május 21. és június 20 között is, éppen ezért a harmadik leggyakoribb csillagjegy az Ikrek. A nyári időszakban egyébként is magas a születések száma, így a Rákok és az Oroszlánok sincsenek kevesen.

 
(Nyitókép: Getty Images/Surasak Suwanmake)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top