nlc.hu
Horoszkóp

Okos csillagjegyek

Az év e hónapjának szülöttei okosabbak mindenki másnál

Ebben a hónapban ünnepli a születésnapját a legtöbb sikeres, tehetséges és igazán intelligens ember.

Egy tanulmányban a kutatók arra a következtetésre jutottak, a legokosabb emberek – vagy legalábbis átlagosan a legtöbb magasan intelligens típus – szeptemberben ünnepli a születésnapját.

Nem minden Szűz és Mérleg szeptemberi

A Szűz jegyében augusztus 24. és szeptember 23. között jár a Nap, míg a Mérlegben szeptember 24. és október 23. között tartózkodik. A Szűz uralkodó bolygója a Merkúr, amelyet az asztrológia az értelem, az ész bolygójának is nevez. A Szűz rendkívül alapos és precíz, bámulatosan látja a részleteket, az összefüggéseket, rendszerben gondolkodik, kifejezetten intelligens típus. Nos, amit a horoszkópok eddig is tudtak, azt most már tudományosan is igazolták.

Intelligens emberek ebben a hónapban születtek

Fotó: MARK GARLICK/SCIENCE PHOTO LIBRARY/Getty Images

A Merkúr az intelligencia bolygója

A Merkúr helyzete a születési horoszkópban az intelligenciát, a kommunikációs képességeket, eszközöket, lehetőségeket jelzi. A Mérleg csillagjegyet ugyan a Vénusz bolygó uralja, mégis ők azok, akik képesek egyidejűleg akár több dologra is figyelni. Levegős jegyként kifejezetten intellektuális típusok, született bölcsességgel, bámulatos diplomáciai érzékkel.

A kutatók többféle szempontot vettek figyelembe vizsgálódásuk során. Többek között megnézték a társadalmi, gazdasági helyzetet, a nemet, az életkort, a tanulmányi eredményeket. A Floridában végzett kutatásban több mint 1,2 millió diák vett részt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top