nlc.hu
Horoszkóp

Búcsú és a csillagjegyek

Ezeknek a csillagjegyeknek csöppet sem megy a búcsúzkodás

Gyűlölik a búcsú gondolatát is, mert az számukra valaminek a végét, a lezárást jelenti.

Rák

A Rák különösen érzelgős és ragaszkodó csillagjegy, igen nehezen szánja magát a búcsúra, főképp, ha úgy érzi, valamilyen lezáratlan ügye van még a másikkal. Időnként nehezére esik felismerni, hogy a búcsú valóban búcsú, avagy csak egy hamarosan ismét találkozunk-köszönés. Hosszú időbe telhet, mire feldolgozza az elválást, sőt az esetek többségében nem is hajlandó tudomásul venni azt. A búcsúzás gyakran egyet jelent az elengedéssel, amihez neki egyáltalán nem fűlik a foga.

Mérleg

Az esetek többségében a Mérleg úgy érzi, mintha mindenhol elvarratlan szálak lebegnének a levegőben. Sok a feltételes mód, a kellene, a lehetne, a tudna, amit viszont nagyon nem szeret a harmóniához ragaszkodó Mérleg. Mi van, ha soha többé nem nyílik alkalma, hogy kifejezze érzelmeit a másiknak? Mi történik, ha most elbúcsúzik tőle, és soha többé nem látja? Úgy érzi, a búcsú az ő hibája, mert nem volt elég figyelmes barát, társ vagy éppen családtag.

Csillagjegyek és a búcsú

Fotó: Getty Images/Carlo A

Halak

A Halak romantikus alkat, ám ugyanakkor ragaszkodó, s szeret másokat birtokolni. Amikor búcsúra kerül sor, mindig azon töpreng, vajon ő taszította el magától, vagy egyszerűen csak a másik embernek érzi, hogy el kell tőle távolodnia. Hajlamos mindent a szívére venni, s ha rosszul sülnek el a dolgok, magának tesz szemrehányást. Gyakran pesszimizmus keríti hatalmába, s úgy gondolja, ha a másik elmegy, soha többé nem jön vissza. Görcsösen kapaszkodik bármibe és bárkibe, ám legbelül érzi, viselkedése visszafelé sülhet el.

Bak

A Bak sincs kibékülve a búcsú visszavonhatatlanságával, a végleges lezárással. Azt szereti, ha rendben mennek a dolgai, különösen párkapcsolatában, s a búcsú számára egyet jelent azzal, hogy lezárul egy fejezet az életében. A búcsúzkodás gondolata szinte megbénítja, ezért valójában javítani sem tud a párkapcsolatán. Még akkor is hasonlóan érez, ha valójában csak rövidebb időre kell elválnia a párjától. Megreked azon a szinten, hogy a dolgokat kritikusan és negatív szemszögből vizsgálja, s ha eljön a búcsú ideje, teljesen kétségbeesik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top