nlc.hu
Horoszkóp

Csillagjegyek, akik hajlamosak az önbecsapásra

3 csillagjegy, aki hajlamos az önbecsapásra

Jó dolog, ha tisztában vagyunk a saját értékeinkkel, és van egy egészséges magabiztosságunk, de nagyon vékony a határvonal önbecsülés és önbecsapás között.

Bika 

A Bika jegy szülötte ragaszkodik a saját elképzeléseihez, még a megfelelő érvekkel szemben is sokszor tántoríthatatlan, éppen ebből adódik, hogy hajlamos becsapni magát. Elhiteti, hogy a saját valósága az egyetlen létező valóság, az, hogy nyitottan forduljon mások meglátásai felé, meglehetősen ritka. Könnyen beleringatja magát abba a képzetbe, hogy ez így rendjén van, mert addig sem kell a rideg valósággal szembesülnie, és ettől biztonságban érzi magát. 

Horoszkóp

Fotó: Getty Images/Surasak Suwanmake

Ikrek 

Ha konfliktushelyzet merül fel, az Ikrek gyakran választja védekezésnek az önámítás módszerét. Könnyen meggyőzi magát, hogy ő téved, hogy a másik véleménye a mérvadó, de a legrosszabb, hogy képes elhitetni mindenkivel, hogy ez a részéről abszolút rendben van. Bár ilyenkor alapvetően a stresszhelyzetet akarja oldani, valójában a beletörődéssel sokkal több frusztrációt halmoz fel, mintha felvállalná a saját gondolatait. Azonban ember legyen a talpán, aki erről képes őt meggyőzni.

Bak 

A Bak leginkább a párkapcsolatok terén esik az önbecsapás csapdájába, nagyon sokáig hajlandó azt a látszatot fenntartani, hogy minden a legnagyobb rendben, mert számára fontosak a hagyományos értékek és a külvilág értékítélete. Sokkal kényelmesebb megoldás számára az, ha bemeséli magának és a környezetének, hogy minden úgy jó, ahogyan éppen van, mint kilépni egy kapcsolatból, ami egyébként már nem funkcionál jól, ugyanis zavarja, ha nem a legjobb formáját mutatja mások felé. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top