nlc.hu
Horoszkóp

Függőség és a csillagjegyek

Csillagjegyek, akik nehezen bírnak mértéket tartani

Vannak veszélyeztetett csillagjegyek, akiknek sokkal jobban oda kell figyelni és mérsékletesen élni.

Ikrek és a közösségi oldalak

Az Ikrek a leghajlamosabb arra a csillagjegyek közül, hogy függeni kezdjen a közösségi oldalaktól. Azért pont ettől válik függővé, mert az Ikrek vérében van a társaság szeretete, nehezen viseli az egyedüllétet, és folyamatos visszajelzésre van szüksége a körülötte lévő emberektől. A közösségi oldalakon pedig nagyon könnyen juthat visszajelzéshez: ha olyat posztol, amire ömlenek a lájkok, máris elégedetten tér nyugovóra, viszont ha nem kapja meg a megfelelő lájkmennyiséget, akkor értéktelennek érezheti magát. Ez a függőség egyáltalán nem tesz jót az Ikreknek, valójában épp elvágja magát a valódi kapcsolatoktól így, és nem szerez tapasztalatokat a valóságban.

Csillagjegyek és a függőség

Fotó: Getty Images

Oroszlán és a vásárlás

Az Oroszlánnak rettenetesen fontos a külseje, ezért számára nehéz mértékletesnek lenni a vásárlásban. Ha meglát egy ruhát, cipőt, táskát, akármit, amiben szerinte jól nézne ki, akkor sürgető késztetést érez rá, hogy azonnal megvásárolja, még akkor is, ha jól tudja, hogy úgysem fogja tudni felvenni sehova. Mivel a minőséget nagyra tartja, ezért ez a vásárlási függőség elég költséges mulatság, mert mindenből a legjobbat, legmárkásabbat veszi meg természetesen. Minden kell neki, amit az emberek megdicsérhetnek rajta. Az online vásárlás elterjedésével pedig teljesen elvesztette az Oroszlán a kontrollt, sosem volt ennél könnyebb a pénzköltés, és ez meg is látszik a bankszámláján.

Bika és az étel

A Bika a legnagyobb ételrajongó, akit az utadba sodorhat a szél. Imádja a hasát, és sokat is tud az ételekről, italokról, mindenről, ami a gasztronómia része. Számára ez a függőség az élet része, nem is akar megszabadulni tőle, hiszen boldogságot okoznak neki a különleges, finom ételek. Általában nem árt saját magának, mert bár állandóan eszik, odafigyel az ételek minőségére, nem vesz akármilyen szemét kaját a szájába, és a rajongása miatt kiélvezi az ízeket, azaz jó eséllyel lassabban rág és nem habzsol. A probléma az ételfüggőségében akkor kezdődik, ha már a stressz levezetésére is az ételeket használja, ilyenkor még az elhízás és a hozzá kapcsolt betegségek megjelenése előtt érdemes figyelmeztetni a mértékletességre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top