nlc.hu
Horoszkóp

Heti holdnaptár

Milyen titkokat súgnak a holdállások? – Heti holdhoroszkóp 2022. december 7-13.

Telihold idején felerősödnek a különböző erők, energiák, melyek mind hatással vannak ránk. Az viszont tőlünk függ, hogy milyen irányban hagyjuk magunkat befolyásolni…

A régiek figyelték és komolyan vették a Hold aktuális járását. Neked sem árt tudni, hogy melyik napon mit tanácsos tenned. Ebben segít a holdhoroszkóp. Vajon hogyan befolyásolja a Hold az életedet?

SZERDA – december 7.

A Hold: nő
Jegy: Ikrek
Kedvező: légzőgyakorlatok
Nem ajánlott: túlzott fizikai megerőltetés

A közelgő telihold erős feszültséget generálhat. A semmiből is parázs vita alakulhat ki. Ha ma megbeszélésed, találkozód lesz, akár hivatalos, akár magánjellegű, amennyire tudod, végy erőt magadon és csitítsd el feltoluló érzéseidet, inkább számolj el háromig (vagy tízig), mielőtt válaszolsz. Érdemes olyan tevékenységet beiktatni napunkba, amely megnyugtat és lecsendesíti érzéseinket.

CSÜTÖRTÖK – december 8.

A Hold: TELIHOLD
Jegy: Ikrek
Kedvező: szellőztetés
Nem ajánlott: fogorvosi kezelés

A telihold egyfajta csúcspont, kiteljesedés, befejezés, ugyanakkor új ciklus is indulhat. Felerősödhetnek bizonyos energiák, de nagyon fontos, hogy ezek előjelét mi magunk változtathatjuk. Érdemes ilyenkor pozitív gondolatokra koncentrálni és felemelő, nemes érzelmeket erősíteni magunkban.

Ha tudunk, jó lenne kicsit lecsendesedni ma, befelé nézni, megbékélni magunkkal és jelenlegi helyzetünkkel, hogy így higgadtan és reálisan lássunk rá következő lépéseinkre, amelyeket bátran határozzunk is meg. Az új ciklussal új irányt választhatunk magunknak, amit eddigi tapasztalatainkból eredő tudásunk szerint jelölhetünk ki.

A telihold az Ikrekben erős hatással lehet a kommunikációnkra. Keressük egymás társaságát, de készüljünk fel rá, hogy ilyenkor érzékenyebbek, mimózábbak lehetünk, esetleg olyasmin is megbántódunk, ami máskor meg sem kottyanna lelkivilágunknak. Beszélgetés közben félreértések adódhatnak, feszültség keletkezhet vagy régebbi sérelmek törhetnek a felszínre. Rossz érzések foghatnak el, melyeknek nem is igazán tudjuk a konkrét okát. Mindezzel a kihívással szembenézve kéne a másikat higgadtan, nyugodtan meghallgatni és építő észrevételeket tenni felvetéseire…

Telihold idején különösen vigyázz az utakon, inkább engedj a másiknak, légy elnéző, mint hogy koccanás legyen belőle mindenféle értelemben.

Teliholdas táj

Teliholdnál (fotó: Unsplash)

PÉNTEK – december 9.

A Hold: fogy
Jegy: Ikrek, 8:50-től Rák
Kedvező: méregtelenítés
Nem ajánlott: kerti munka

A fogyó hol segíti a diétát és mindenféle méregtelenítést. Közelegnek az ünnepi trakták, erre előre gondolva és számítva most még könnyítheted napi étrendedet. Már ez is sokat számíthat, nem kell durva fogyókúrába kezdeni. Ma érzékenyebbé válhatunk mások hangulatára, érzelmeire, beszélgessünk, építsük kapcsolatainkat, finoman ráhangolódva a másikra.

SZOMBAT – december 10.

A Hold: fogy
Jegy: Rák
Kedvező: vizes házimunkák

A vizes Rák jegyében járó fogyó Hold igen kedvezővé tesz minden vízzel kapcsolatos tevékenységet. Aktuális a nagymosás, most könnyebben és alaposabban szabadulhatsz meg a kosztól, szennyeződésektől, illetve lemosás, felmosás, minden ilyen szóba jöhet, ha van ma erre erőd. Emellett ne felejtsd el növényeidet, virágaidat meglocsolni.

VASÁRNAP – december 11.

A Hold: fogy
Jegy: Rák, 21:09-tól Oroszlán
Kedvező: epillálás

Úgy érezheted, hogy lelkileg kicsit instabillá válsz. Most nagy eséllyel felfokozódik érzékenységünk. Ez hasznos lehet, ha együttérző, megértő énünket támogatjuk vele és arra fordítjuk, hogy belátóbbak legyünk a többiekkel. Ugyanakkor érzelmileg gyengébb lábon állhatunk, könnyebben mozdulhatunk a szélsőségek felé és hamarabb megbánthatnak minket, akár akaratlanul is. Induljunk ki abból, hogy a másik nem akart a lelkünkbe gázolni (és reménykedjünk, hogy tényleg így is van…).

HÉTFŐ – december 12.

A Hold: fogy
Jegy: Oroszlán
Kedvező: hajvégek levágása

Bár hétfő van, de ma érdemes lenne összehozni egy baráti találkozót. Pozitív, simogató, sugárzó érzelmeidnek adj teret és formát, ezzel bűvkörödbe vonhatod a szeretett személyt. Ugyanakkor kerüld a stresszt és ne vegyél mindent a szívedre. Ma derűlátás, sőt, bohókás hangulat jöhet, lovagold meg ezt az optimista hullámot!

KEDD – december 13.

A Hold: fogy
Jegy: Oroszlán
Kedvező: szerelmi találkozó

A mai holdállás aktivitásra ösztönöz, ha teheted, valamilyen edzést, a kedvelt mozgásformádat iktasd be a napirendedbe! Ha más nem is, egy kiadós séta is jobb, mint a semmi, akkor is, ha már igazi télbe fordult az idő. Lehetséges, hogy ma le kell gyűrnünk a feltámadó arroganciát, akár gőgöt, saját magunk túlbecsülését, nézzünk objektíven magunkra.

Ez is érdekelhet Gyengéd csillagjegyek Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top