nlc.hu
Horoszkóp

Kompromisszumképtelen csillagjegyek

3 csillagjegy, aki hírből sem ismeri a kompromisszumot

A kompromisszumkészség tanulható személyiségjegy, de a következő csillagjegyek élből elutasítják még a próbálkozás lehetőségét is.
Jelenet a Nász-ajánlat című filmből (Ryan Reynolds és Sandra Bullock)

A kompromisszum nem minden esetben jár lemondással, sőt, a legtöbbször pont azért születik, hogy mindkét fél bizonyos előnyre szert tegyen egy alkuval. Az alábbi csillagjegyek ennek ellenére sem hajlandóak megegyezésre jutni, mert úgy érzik, ha engednek, akkor abból csak káruk származhat. 

Bika

Nincs még egy olyan önfejű és makacs jegy a zodiákusban, mint a Bika, ha ő valamit a fejébe vesz, annak úgy kell lennie. Éppen ezért nem hajlandó kompromisszumot sem kötni, mert azt gondolja, hogy neki mindig igaza van. Ha mégis olyan helyzet adódik, amikor engednie kéne, akkor inkább struccpolitikát folytat, várva, hogy a másik engedjen, ami egy párkapcsolatban különösen megnehezíti a partnere életét.

Oroszlán

Az Oroszlán kényelmességéből fakadóan elutasítja az alkalmazkodás minden formáját, csak akkor változtat bármin, ha az az ő javát szolgálja. Senki kedvéért nem mond le arról, ami számára fontos, nem azért, mert nemtörődöm lenne, egyszerűen csak úgy érzi, hogy akkor tudja az életéből a legtöbbet kihozni, ha nem alkuszik meg semmiben. Ez azonban könnyen a vesztét okozhatja, mert egy idő után falakba ütközhet.  

Bak

A Bak nagyon jó ember- és helyzetfelismerő, ami az élet számos területén hasznos tulajdonság, viszont pont ezért úgy hiszi, hogy csak az ő értékítélete a jó. A társas kapcsolataiban nagyon nehezen enged, tényleg komoly érvek kellenek ahhoz, hogy egyáltalán megfontolja egy megegyezés lehetőségét. Ez gyakran keveri őt konfliktusba, de inkább vállalja a kényelmetlenséget, minthogy engedjen az általa elképzeltekből. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top