nlc.hu
Horoszkóp

Te melyik őselemhez tartozol?

Derítsd ki gyorsan: Te melyik őselemhez tartozol?

A távol-keleti tanítás szerint mindenkihez tartozik egy őselem, amely a párkapcsolatára, hivatására, egészségére egyaránt hat.

Hogy ki melyik elemhez tartozik, azt a születési évének utolsó számjegye határozza meg. Például aki 1971-ben látta meg a napvilágot, annak 1-es az elemszáma.

0, 1: Fém

Jellem:

Állhatatos, becsületes, elméje pengeéles. Irtózik a felszínességtől, a lényegre koncentrál. Óvja, védelmezi a bajbajutottakat.

Kapcsolatok: Komoly elvárásokat támaszt mind saját magával, mind másokkal szemben. Ezért jobb, ha kerüli a Fát, erős fejszéje ugyanis a legerősebb példányt is képes kidönteni. Harmonikus kapcsolatot alakíthat ki viszont a Vízzel.

Hivatás: Amit a fejébe vesz, azt véghez is viszi. Becsvágya határtalan, energiatartalékai szinte kimeríthetetlenek. Nem szabad viszont túl konoknak lennie, mert ezzel messzire űzheti a sikert!

Őselem és a csillagjegyek

Fotó: Getty Images

2, 3 – Víz

Jellem:

Kitartó és munkamániás, ugyanakkor kötelességtudó és kre­atív is. Akaratát legtöbbször érvényre juttatja, a lelkébe viszont nem szívesen enged senkinek betekintést.

Kapcsolatok: Leginkább az azonos eleműekkel képes együtt élni. A temperamentumos Tűzzel állandósulnak a konfliktusai. A Földdel sem zökkenőmentes a kapcsolata: a föld mindig határt szab a víz útjának.

Hivatás: Született vezéregyéniség. Aki Vízként másodhegedűs a munkájában, biztos lehet abban, hogy ez nem sokáig marad így!

4, 5 – Fa

Jellem: Híresen nagyvonalú, a föld angyalának is nevezik. Néha mégis csődöt mond, ám soha nem adja fel, hogy megvalósítsa a terveit!

Kapcsolatok: Ahhoz, hogy éljen, a fának vízre van szüksége: e két elem szülöttjének szerelme boldog, kiegyensúlyozott. Ellenséges viszony alakulhat ki ugyanakkor a Fa és a Föld között, mert ha egy fát elültetünk, azáltal sérül a föld…

Hivatás: Ambiciózus és becsvágyó, de lelkesedése gyorsan alábbhagy, ha számon kérik. Ilyenkor gyakran hibázik.

6, 7: Tűz

Jellem: Tele van optimizmussal és energiával. Állandóan vibrál, nagykanállal habzsolja az életet, és igényli a szabadságot.

Kapcsolatok: Minden szeretetét és figyelmét a társára zúdítja. Nem viseli el az unalmas vagy az erőltetett kapcsolatot. A Vízzel és a Fémmel nehezebben boldogul, a Földdel viszont hosszan tartó boldogságra számíthat.

Hivatás: Munkája közben hatékonyan építi egyéni karrierjét. Dina­mizmusával ér célba.

8, 9: Föld

Jellem:

Ő a világ legjobb hallgatósága. Megbízható, megértő és toleráns, bár olykor túlzott gondoskodásával túlfeszíti a húrt.

Kapcsolatok: Föld és Víz – e két elem korlátozza egymást, elszívják a másik erejét. Jobb kombináció a Föld és a Fém: idilli kapcsolat alakulhat ki köztük, mert tökéletesen kiegészítik egymást.

Hivatás: A kellemes munkahelyi hangulat neki köszönhető. Egészséges humora van, jól tűri a kritikát, pánikhelyzetben is nyugodt marad.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top