nlc.hu
Horoszkóp

Állat jelent meg álmodban? Mondjuk, mit jelent

Állat jelent meg álmodban? Mondjuk, mit jelent

Azok az álomképek, melyekben valamilyen állat szerepel, igen erős szimbolikát hordoznak, amit azonban könnyű félreértelmezni.

Kutya

Ahogy a valóságban, úgy az álmokban is a kutya a barátság és a hűség szimbóluma. Ha kutyával sétálsz, azt jelenti, hogy jó helyen vagy, illetve jó úton haladsz a terveid megvalósításához. Abban az esetben viszont, ha a kutya megtámad, arra figyelmeztet, hogy légy óvatosabb és gondolkodj, mielőtt cselekszel. Ha a kutya meg is harap, arra utal, hogy lelkifurdalásod van, megbántál valamit, amit mondtál vagy tettél. Az ugató kutya viszont azt jelzi, hazugságokat, rosszindulatú pletykákat terjeszthetnek rólad a hátad mögött.

Csillagjegyek és az álom

Fotó: Getty Images

Macska

Ha macskával álmodtál, azt üzeni, hogy a belső világodra kell koncentrálnod. Felszabadítatlan energiák, felfedezetlen gondolatok, tervek munkálnak most benned, melyeknek érdemes lenne teret engedned. A fekete macskák titkok jelenlétére utalnak, a szelíd bársonytalpúak a biztonság iránti vágyat jelképezik, míg a vadmacskák azt, hogy itt az ideje határozottabban érvényesíteni az akaratodat.

Kígyó

Az álmodban felbukkanó kígyók arra intenek, hogy figyelj oda jobban a környezetedre. Elképzelhető, hogy egy olyan ember, akiben megbízol, másnak mutatja magát, mint aki valójában és árt neked. Hagyatkozz az ösztöneidre, az intuícióidra és ennek megfelelően cselekedj! 

Hangyák

A testeden mászkáló hangyák az álmodban azt szimbolizálják, hogy valaki vagy valami kifejezetten irritál az életedben, esetleg befejezetlen dolgaid, lezáratlan ügyeid vannak. Ha rajzó, szorgoskodó hangyákat látsz, arra int, hogy tedd félre a kifogásaidat és vágj bele egy-egy cél vagy terv megvalósításába. Az álomkép rámutat, hogy a legkisebb lépések és erőfeszítések nagyban hozzájárulhatnak a sikerhez. Néha az apró dolgok hoznak nagy eredményt.

Madarak

A madarakról szóló álomképek a törekvéseidet, reményeidet, vágyaidat szimbolizálják. Ha csicsergő, repkedő madarakat látsz, örömteli eseményekre, harmonikus időszakra számíthatsz. Végre lekerül a válladról valamilyen régóta cipelt teher és átélheted a felszabadultság érzését. Ha azonban a madarak megtámadnak álmodban, azt jelzi, hogy túl sok mindenkinek próbálsz megfelelni, ezerfelé szakadsz. Az ablakon berepülő vagy a lakásban repkedő madarak jelentése az, hogy elvesztetted a kontrollt, mások irányítják az életed. A haldokló vagy halott madarak aggodalmat, illetve csalódást jeleznek.

Lóval álmodni szinte mindig jó előjel. Arra utal, hogy előrelépés, felemelkedés várható az életedben, mely lehet például egy munkahelyi kinevezés vagy akár a párkapcsolatod magasabb szintre lépése.

Oroszlán

Az oroszlán a büszkeség és a hatalom megtestesítője. Ha ez az állat jelenik meg álmodban, azt jelzi, hogy felelősséget kell vállalnod,  át kell venned az irányítást. Ha az oroszlán megtámad, kihívások és akadályok közeledtére figyelmeztet, melyekkel elkerülhetetlenül meg kell majd küzdened. A haldokló vagy halott oroszlán a hatalom elvesztését szimbolizálja. A fekete oroszlán pedig arra utal, hogy irigyeid vannak, akik ártani akarnak neked.

Elefánt 

Ha elefánt jelenik meg az álmodban, azt sugallja, hogy türelmesebbnek, megértőbbnek kell lenned. Utalhat arra is, hogy túlságosan ragaszkodsz a múlthoz, ám itt volna az ideje lezárnod, elengedned azt. Ha elefánt hátán ülsz, azt szimbolizálja, hogy úrrá lettél a korábbi félelmeiden. Ha viszont az elefánt eléd áll, azt üzeni, hogy egészen nyilvánvaló dolgokat nem veszel észre.

Medve

Ha medvével álmodsz, azt jelzi, hogy sokkal nagyobb erő lakozik benned, mint hinnéd. Arra ösztönöz, hogy kutasd fel ezt az erőt, ismerd fel a hatalmadat és merd végre használni. Abban az esetben, ha a medve üldöz téged, arra utalhat, hogy halogatsz egy döntést vagy kérdést, amivel azonban szembe kellene nézned. Ha viszont a medve felágaskodik előtted, arra int, hogy állj ki a meggyőződésedért, vállad a véleményedet. Az alvó medve jelentése: önvizsgálatra van szükséged.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top