nlc.hu
Horoszkóp
Az év második tízmilliószoros napja

Az év második tízmilliószoros napja igazán különleges

Tegyél jót, és légy hálás mindazért, amit az univerzumtól kaptál – ez a legfőbb tanács a különleges energiájú tízmilliószoros napokra!

A tízmilliószoros napok a buddhista filozófiához, valláshoz kapcsolódnak. A hívek Buddha életének legjelentősebb eseményeire emlékeznek ezeken a különleges energiájú és jelentőségű napokon. Minden évben négy tízmilliószoros napot, vagy más néven Dharmacsakra napot ünnepelnek a buddhisták. Minden évben más és más napokra esnek, hiszen ezek is úgynevezett mozgó ünnepek, amelyek a holdhónapokhoz, vagyis Hold járásához kapcsolódnak.

Az év második tízmilliószoros napja igazán különleges

(Fotó: unsplash)

“2024. május 23., csütörtökre esik idén a Saka Dawa Düchen, vagyis magyarra fordítva A születés, a megvilágosodás, a halál évfordulója. Ezen a napon Buddha születésnapját ünneplik meg, valamit azt a jeles eseményt, amikor Sziddhárta herceg 35 évesen megvilágosodott. A legfőbb jelentősége ezeknek a napoknak abban áll, hogy ilyenkor esélyt kapunk arra, hogy kilépjünk abból a gondolati, érzelmi sémából, ami meghatározza a jelenünket, és új, pozitívabb irányultsággal megteremtsük, bevonzzuk a szebb jövőt” – írja az astronet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top