Horoszkóp

A mai 10 milliószoros nap nagyon más

Június 5-én ünneplik a buddhisták Buddha születésnapját. Ez az év második 10 milliószoros napja. De ez a nap most nagyon más, mint általában. Készülj a legjobbakra és a nehézségekre egyaránt!

A tízmilliószoros napok a buddhista filozófiához, valláshoz kapcsolódnak. A hívek Buddha életének legjelentősebb eseményeire emlékeznek ezeken a különleges energiájú és jelentőségű napokon. Minden évben négy tízmilliószoros napot, vagy más néven Dharmacsakra napot ünnepelnek a buddhisták. Minden évben más és más napokra esnek, hiszen ezek is úgynevezett mozgó ünnepek, amelyek a holdhónapokhoz, vagyis Hold járásához kapcsolódnak.

Az év második 10 milliószoros napja

Az év második tízmilliószoros napja a mai. 2020-ban június 5-re esik a buddhizmus születésnapja, egyben Buddha születésnapja és megvilágosodása is. A legenda szerint Sziddhártha herceg 35 évesen a bodhi fája alatt világosodott meg. A bodhi a megvilágosodás állapotát jelenti, míg a Buddha, maga a megvilágosodott. A bódhifa máig szentként tisztelt fügefa.

Ezen a különleges erejű napon a születés, a megvilágosodás és egyben a halál napját ünneplik buddhista filozófiában. Ezt a napot nevezik a Saka Dawa Düchen napjának, mely a tibetiek legszentebb ünnepe is.

Nagyon különleges a mai 10 milliószoros nap

Nagyon különleges az év második 10 milliószoros napja (fotó: Getty)

Különleges erejű az év második 10 milliószoros napja

Úgy tartják, hogy a tízmilliószoros napokon ugyanilyen erővel hatnak a gondolatok. S éppen ezért érdemes ilyenkor még inkább a pozitív cselekedetekre, a segítségnyújtásra, az együttérzésre, a könyörületre, a pozitív gondolkodás fontosságára helyezni a hangsúlyt. Jó és rossz egyaránt tízmilliószoros erővel hat, amit nem szabad elfelejteni.

Különleges a mai nap a tekintetben is, hogy telihold is van, s a teliholdhoz százszoros teremtő erőt társítanak a buddhisták. Az energiák így még erőteljesebbek, mint általában. A telihold ugyanakkor feszültséget hozhat, ezért a tudatosság ma mindennél fontosabb.

Mit tehetsz a 10 milliószoros napokon?

Nagyon sok mindent. Először is nagyon fontos a türelem, a megértés, az empátia önmagad és embertársaid iránt, és valójában minden élőlény felé. Apróságokkal is sokat tehetsz a saját és mások jólétéért. Például

  • gondolkodj ma pozitívan
  • önzetlenül segíts bárkinek; ma azzal is sokat teszel, ha csak átadod a helyedet a buszon
  • imádkozhatsz, meditálhatsz
  • mosolyogj minél több emberre csak úgy, minden ok nélkül
  • gyakorold az önzetlen szeretetet
  • óvd a környezetedet
  • lehetőleg húsmentesen táplálkozz ma
  • bocsáss meg magadnak és másoknak is.

Nagyon különleges nap a mai. Próbálj ki, hogy egyetlen napra igazán tudatosan élsz. Aztán a következőn is tegyél aprócska lépést a megvilágosodás felé. A következő 10 milliószoros nap 2020. július 24-re, míg az év utolsó buddhista ünnepnapja 2020. november 7-re esik.

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top