Ne hajszold az álmaidat, vonzd be őket ezzel a technikával!

Fecske Bettina | 2024. Október 06.
Nem elég csak tenni az álmainkért, azok mihamarabbi beteljesüléséhez elengedhetetlen a pozitív gondolkodás is!

Sokszor azon kaphatjuk magunkat, hogy az álmaink megvalósítása közben elfog minket egyfajta fásultság és a kilátástalanság, ami a rengeteg elénk táruló akadálynak köszönhető. Ilyenkor azonban kétségbeesés helyett érdemes pozitív gondolatokkal és kellő önbizalommal felvérteznünk magunkat, hogy a cselekvés ténye mellett megtanuljuk bevonzani is az életünkbe a jó dolgokat. Így, amelyik álmunk ténylegesen a javunkat szolgálhatja, könnyebben megtalálhat minket.

Minden lehetséges, csak hinned kell benne és tenned kell érte (Fotó: Getty Images)

Számos alkalommal megtörtént már a saját életemben is, hogy észrevettem, hogy azok a dolgok, amelyekben őszintén hittem és pozitivitással álltam feléjük, végül megérkeztek az életembe. Legyen szó akár egy új munkahelyről, egy párkapcsolatról vagy csupán egy pár kiló leadásáról. Természetesen nem azt mondom, hogy nem tettem értük, csupán csak nem nyűgként és rám tornyosuló kötelességekként álltam hozzá azokhoz a dolgokhoz, amelyek a megvalósításukhoz kellettek.

Az alább felsorolt technikák is abban segíthetnek, hogy a személyes növekedéshez szükséges teendők mellett milyen bevonzási technikákat alkalmazhatunk ahhoz, hogy az álmaink kényszeres hajszolása helyett végre arról is beszámolhassunk, hogy milyen sikereket értünk el a gondolkodásmódunk megváltoztatásának köszönhetően.

Legyünk hálásak

Sokszor, amikor egy-egy vágyunkra gondolunk, hajlamosak vagyunk csak arra koncentrálni, ami hiányzik az életünkből. Ilyenkor eláraszthatnak minket a negatív gondolatok, szinte hónapokig rányomva a bélyegét a hangulatunkra. Ha azonban megtanulunk változtatni a gondolkodásmódunkon és a poharat nem félig üresnek, hanem félig telinek látjuk, akkor megtanuljuk élvezni azt az időszakot is, amíg kőkeményen dolgozunk az álmaink eléréséért.

Ha pedig mindeközben alkalmazzuk a bőség gondolkodásmódját is – ami annyit takar, hogy megérdemeljük a jó dolgokat -, akkor sokkal nyugodtabbak is lehetünk az egész folyamat alatt. A bőséggel kapcsolatos gondolkodásmód áthelyezi a hangsúlyt arról, ami hiányzik, arra, ami már megvan, és ezzel megnyitja az ajtót a nagyobb lehetőségek előtt.

Az elmélkedés segíthet abban, hogy álmaink valóra váljanak (Fotó: Getty Images)

A City University of Hong Kong pszichológusa, Xijing Wang szerint az olyan egyszerű gyakorlatok, mint a napi néhány perces elmélkedés a pozitív dolgokról, a szeretteinkkel töltött idő vagy a természet szépségének értékelése mind tökéletes módszerek lehetnek arra, hogy életünket teljesnek és jónak, ne pedig hiányosnak érezzük.

Szintén bevonzhatjuk a dolgokat az életünkbe úgy is, ha gyakorta vizualizáljuk magunkat egy adott helyzetben. Nekem például bevált módszerem, hogy azelőtt, mielőtt a játékban dobnék a dobókockával, elképzelem, hogy kidobom a szükséges számot. Meglepő, milyen sokszor bejön. Persze egy teherbeesés vagy egy lottó ötös megnyerése ennél azért bonyolultabb folyamat, a puding próbája azonban az evés.

Személyes fejlődés fontossága

Mint már korábban említettem, nem elég csak várni a sült galambot, hogy a szánkba repüljön, ha az álmaink eléréséről van szó, tenni is kell azért. Ha tehát új szakmába szeretnénk belevágni, akkor el kell végeznünk az egyetemet vagy el kell mennünk arra a képzésre. Ha több pénzt szeretnénk magunknak, akkor be kell vállalunk azokat a túlórákat, mivel az életben tényleg semmi sincs ingyen, mindennek megvan a maga ára.

Ha tehát időt és energiát fektetünk képességeink, tudásunk és érzelmi jólétünk fejlesztésébe, akkor általa természetes módon is bevonzhatjuk azokat a dolgokat, amelyekre nagyon vágyunk úgy, hogy közben tettünk is érte.

Az életünk színesebb és több lehet azáltal, ha a boldog pillanatok megélésére és a fejlődésünkre koncentrálunk (Fotó: Getty Images)

Kellő önbizalom

A dolgok bevonzásának gyakorlásában az egyik legfontosabb dolog a magabiztosság. Ha ugyanis elhisszük magunkról, hogy képesek vagyunk lefutni a maratont vagy megtanulni a római jogot, akkor nagyobb eséllyel járunk sikerrel.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy innentől akkor is azt kell hangoztatnunk, hogy operaénekesi tehetséggel rendelkezünk, ha fahangunk van, csupán sose becsüljük le önmagukat és a képességeinket. Egy magabiztos ember pedig önbizalmat és kompetenciát sugároz, amely döntő tud lenni egy-egy kihívásokkal teli helyzetben.

Az önbizalmunk trenírozására egyébként az egyik legjobb módszer az lehet, ha szembenézünk a félelmeinkkel. Sőt, Dr. Pninit Russo-Netzer kutató szerint a komfortzónából való kilépés cselekvőképességet ad az embereknek, és elősegíti a személyes döntésekkel járó belső motivációt. Azzal, hogy kihívások elé állítod magadat, és tapasztalatokat szerzel, megerősíted a képességeidbe vetett hitedet.

Via

Exit mobile version