Húsvét

Húsvét 2016: 4 gyönyörű vintage dekoráció

A vintage dekoráció különleges hangulatot áraszt. A legjobb pedig az benne, hogy nagyon egyszerűen, maradék vagy már kidobásra szánt tárgyakból, anyagokból elkészíthető. 4 gyönyörű ötletet mutatunk.

A vintage stílus lágy pasztellszíneivel remekül illik a húsvéti hangulathoz. Készíts idén magad csodaszép húsvéti dekorációt. És ehhez még csak különösebben mélyre sem szükséges a pénztárcádba nyúlni, hiszen olcsón és sokak számára feleslegesnek tűnő, maradék anyagokból állíthatod össze az ünnepi asztal díszét.

1. húsvéti dekoráció: hímes tojások üvegben

A rózsaszínre, világoskékre, halványsárgára festett húsvéti tojások csodásan mutatnak egy nagyobb befőttesüvegben, amelynek száját vékony masni díszíti. Ennél egyszerűbb, mégis látványos húsvéti dekorációt talán nem is lehet készíteni.

Húsvét 2016: 4 gyönyörű vintage dekoráció

2. húsvéti dekoráció: hímes tojás vintage stílusban

A tojásokat először is ecsettel fesd fehérre. Nem baj, ha csíkosak, foltosak maradnak, sőt épp az a jó, ha kicsit régiesnek, kopottasnak tűnnek, hiszen épp ez a vintage stílusjegye. Szabálytalanul kivágott újságdarabkákat ragassz a megszáradt felületre, végül zsinórral kösd át a tojásokat. A zsinórokat is érdemes pici ragasztóval rögzíteni, hogy ne csússzanak le.

Húsvét 2016: 4 gyönyörű vintage dekoráció

3. húsvéti dekoráció: vintage húsvétfa

Ehhez a húsvéti hangulatú otthoni dekorációhoz vágj le néhány szép faágat, amelyet vízzel töltött köcsögbe vagy régi öntözőkannába állíts. A húsvéti tojásokat óvatosan két végükön fúrt pici lyukon át fújd ki, majd színes zsinórt vagy vékony szalagot fűzz valamennyibe, az alsó részen kötött csomóval rögzítsd. Különböző pasztellárnyalatú tojásfestékekkel színezheted a tojásokat. Akaszd fel valamennyit a faágakra úgy, hogy ne érjenek egymáshoz sem a fához. és hagyd megszáradni valamennyit.

Húsvét 2016: 4 gyönyörű vintage dekoráció

4. Húsvéti dekoráció: vintage evőeszközök az ünnepi asztalra

Szintén nagy egyszerűen elkészíthető vintage húsvéti dekoráció, amely bámulatosan feldobja az ünnepi asztalt. Az evőeszközöket hajtogasd különböző színű szalvétákba, majd középre hajts egy-egy tortapapírt is. Színes masnikkal kösd össze, és tedd a tányérok mellé vagy az asztal közepére.

Húsvét 2016: 4 gyönyörű vintage dekoráció

További húsvéti dekorációk az NLCafén

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top