Ennél különlegesebb húsvéti tojást aligha lehet készíteni. Próbáld ki receptünket, amelyben biztosan nem csalódsz majd. És ezt a töltött tojást még a gyerekek is imádni fogják.
A húsvéti kiscsirkés töltött tojás hozzávalói
- 6 keményre főtt tojás
- 2 ek. majonéz
- 2 tk. mustár
- ízlés szerint só
- 12 apróbb szemes bors
- 1 sárgarépa
Így készül a húsvéti kiscsirkés töltött tojás
A tojásokat a forrástól számított kb. 8 perc alatt főzd keményre. Hideg vizes öblítés után a héjat távolítsd el. Tedd vágódeszkára, és a felső szélén kb. ujjnyi vastagon vágj le egy szeletet, míg a tojások alját vékonyan vágd egyenesre.
Óvatosan emeld ki a tojássárgákat, a levágott felsőrészekből is. Tedd keverőtálba az alsó vékony fehérjeszeletekkel együtt, villával pépesítsd, majd keverd el alaposan a majonézzel, a mustárral, ízlés szerint sózd és fűszerezheted is.
A húsvéti recept alapján elkészített masszát nyomózsák vagy kiskanál segítségével kissé púposan töltsd vissza a tojásokba. A felső tojásfehérje darabkával fedd be. Vágj apró háromszögeket és vékonyka rudacskákat a sárgarépából.
Csipesz segítségével készítsd el a kiscsirkék szemét, orrát a borsszemekből és a sárgarépa-háromszögekből.
Helyezd tányérra a tojásokat, és a lábakat is ugyanígy igazítsd a helyükre.
A kiscsirkés húsvéti tojások mellé kínálhatsz salátát, retket, sonkát és kalácsot, de önmagában, előételként fogyasztva is nagyon finom. A gyerekek a szemes borsot fogyasztás előtt vegyék ki a tojásokból.
További húsvéti tojásreceptek az NLCafén
- Különleges húsvéti recept: tojáshéjban sült sütemény
- Mi legyen a maradék tojással húsvét után?
- 3 izgalmas tojásos recept húsvétra
- Hasznos ötletek a húsvéti tojás kifújásához
- Így készül a tökéletes kaszinótojás – húsvétra is ideális
Fotók: Pinterest