Húsvét

Egyszerű és mutatós: csokiroppancs-tojás belül meglepetéssel

Pofonegyszerű az elkészítése.

A húsvét talán az egyik leginkább gyerekbarát ünnep, és nemcsak a nyuszik, elrejtett csokitojások és a locsolkodás, de az együtt töltött érdemi idő miatt is.

Ezt a finomságot például kicsik és nagyok akár közösen is elkészíthetik.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 és ¾ bögre étcsokoládé (pasztilla formában, vagy apróra törve)
  • 2,5 dkg vaj
  • 4 bögre puffasztott rizs
  • ½ bögre kókuszreszelék
  • olívaolaj spray a sütéshez
  • 125 g cukormázas mini húsvéti tojás

Fotó: Pinterest.

  1. Tedd a vajat és másfél bögre csokoládét egy mikrohullámú sütőben is használható tálba. Közepes hőfokon, 30 másodpercenként megkeverve melegítsd 1-2 percig, amíg homogén masszát nem kapsz. Add hozzá a rizst és a kókuszt, majd jól keverd el.
  2. Fújj be olaj spray-vel 8 darab, 8 x 11,5 cm-s szilikon tojásformát, majd egyenletesen béleld ki őket a masszával. Tedd hűtőbe két órára, amíg megdermed.
  3. Óvatosan szedd ki a fél tojásokat a formából, és a nyolcból négybe tegyél kb. 10-10 mini cukortojást. A maradék étcsokoládét magas hőfokon, félpercenként megkeverve egy percig, vagy olvadásig melegítsd a mikrohullámú sütőben. A kész krémet tedd nejlonzacskóba, annak vágd le az egyik csücskét, és ragaszd vele a tojások másik felét a töltött részhez. Az egészet tedd vissza egy további fél órára a hűtőbe, hogy összedermedjen. Jó étvágyat!

Forrás: Taste.com.au

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top