Húsvéti menü egyszerűen, finoman

nlc | 2019. Április 08.
Húsvétvasárnap a reggeli úgyis hosszan elhúzódik, és elég kiadós is, ebédre tehát valami könnyűt kellene összedobni, de mégis ünnepit. Háromfogásos húsvéti menüt mutatunk, tavaszi, ünnepi hozzávalókkal, mégis könnyen, gyorsan el tudjuk készíteni.

Senki sem mondta, hogy háziasszonynak lenni könnyű feladat, mégis, ha lehet, ne tegyük még nehezebbé a saját dolgunkat. Elég sok mindenre kell figyelni úgyis az ünnep közeledtével, legalább a húsvéti menü legyen könnyen elkészíthető. És nem utolsósorban könnyen is emészthető.

Bár a klasszikusba hajló húsvéti menü nagy kedvencünk, mégis most egy olyan sort állítottunk össze, amely hagy némi szusszanásnyi időt a nagy húsvéti eszem-iszom közepette. És ha már a reggeli sonkával és kaláccsal gazdagon indult, az sem utolsó szempont, ha gazdaságosan tudjuk kihozni a húsvéti menüt az ebédidőben.

Húsvéti menü könnyedén

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

Elkészítés:

Spenótos quiche

Hozzávalók:

Elkészítés:

Joghurtos gyümölcsös pohárkrém

Hozzávalók:

Elkészítés:

A joghurtot kevés mézzel – ízlés szerint – kikeverjük. A gyümölcsöket felkarikázzuk, és a mézes joghurttal egy kisebb üvegpohárba rétegezzük. Így a húsvéti menünk desszertje nemcsak olcsó és könnyen emészthető, de őrülten finom is.

Exit mobile version