nlc.hu
Húsvét

Tojásárak változása

Már 100 forintot is elkérnek egy tojásért

Drágállják a tojást a vásárlók, de tudomásul veszik, hogy most ennyiért kell megvenni az ünnepekre.
tojás

Hatalmasat drágult a tojás az utóbbi hetekben, van, ahol 20 forinttal került többe, mint korábban. A vásárlók 70-80 százalékos árdrágulást tapasztalhatnak. A piacon a legolcsóbb tojások 45 forintba kerülnek, míg a drágábbakért 70 forintot is elkérnek. A boltokban ugyan már 39 forintért is lehet tojást venni, de a mélyalmos vagy szabadtartású, jobb minőségű tojások ára akár a 100 forintot is elérheti – derült ki a Tények riportjából.  

A vásárlók azt mondják, hiába drága, akkor is meg kell venni húsvétra a sonka mellé, sőt nem vesznek kevesebbet, mint szoktak.

Két éve még 43 forintért lehetett venni egy darab tojást, ez volt az átlagár. Az orosz-ukrán háború miatt most kevesebb a külföldi tojás a boltokban, de így is van elég. Ami viszont van, az sokkal drágább, a takarmányok ára ugyanis 70 százalékkal nőtt tavalyhoz képest. 

 

Amúgy nem csak a tojás drágult, a húsvéti menü több 10 ezer forinttal kerülhet többe az idén, mivel a sonka, a füstölt húsok és a zöldségek ára is emelkedett.

Húsvétkor egyébként ötször annyi tojás fogy, mint az év többi napján.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI Fotó: Máthé Zoltán

Tojásos receptek húsvétra az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top