nlc.hu
Húsvét

A tökéletes húsvéti sonka ismérvei

Ez a kiváló húsvéti sonka titka – elárulta az etyeki sonkamester

Árpás László a titkos favoritját is kikotyogta.
húsvéti sonka

Húsvét előtt két héttel már tömve vannak az üzletek és a piacok az ünnepi asztalra szánt sonkával, tarjával és csülökkel. Árpás László sonkamester elárulta a Mokkában a kiváló húsvéti sonka titkát, illetve azt, hogyan válasszuk ki a tökéletes sonkát.

„Nagyon szép a választék és egyre szebb. Azt figyelem évek óta, hogy javul, de nagyon javul a magyar sonkapiac. (…) Mindenkinek azt ajánlom, hogy jöjjön ki a piacra. Ott vegyük meg, mert ott a saját hentesünk biztosan jót fog adni” – tanácsolta a sonkamester, akinél a hús az elsődleges szempont a sonkavásárlásnál.

„Annak vagyok a híve, hogy ne legyen műanyag körülötte, én a húst szeretem. Ha egy darab húsból áll, az már biztosan jó. A titkos favoritom mindenképpen a hátsó csülök. Ez nem sonka, de ha veszünk sonkát és biztosak akarunk lenni a dolgunkban, akkor vegyünk mellé egy csülköt is, és azt is tegyük oda. Nem fogunk csalódni benne, ez biztos” – árulta el Árpás László.

„Nagyon szeretjük húsvétkor a tarját, a kötözött sonkát és a szívsonkát is. Ha megfőzzük, nagyon jó ízűek. Van különbség a fiatal, 2-3 hónapos, valamint a körülbelül egy éve érlelt sonkák között, de attól még nyugodtan vehetjük minkét fajtát” – hangzott a szakember javaslata.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI Fotó: Ujvári Sándor

Készülj a húsvétra az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top