Stefánia vagdalt, a jolly joker tojásos étel húsvétra

nlc | 2019. Április 08.
Az egyik leguniverzálisabb húsvéti tojásos étel, mivel hidegen és melegen is fogyasztható. Ráadásul reggeltől elindulva, a nap bármely szakában létjogosultsága van, és nincs ember, aki nemet mondana rá.

A húsvéti tojásos ételek közül ez a Stefánia vagdalt, ami mindig szem előtt van, mégsem ugrik be elsőre, pedig nagyon is fontos része a húsvéti ünnepi kavalkádnak. Hiszen a reggeli sonkától és kalácstól megindult étvágyunkat jólesik egy-egy szelet, titokban bekapott és csemege uborkával megkínált Stefánia vagdalttal csillapítani.

Ezt a hagyományos húsvéti tojásos ételt többfajta húsból is el lehet készíteni: klasszikusan sertésből csináljuk, de jól áll neki a pulykahús is. Kínálhatjuk melegen tört burgonyával, vagy hidegen, zöldségekkel és kenyérrel is szuper. A Stefánia vagdalt amúgy a legtökéletesebb húsvét utáni tojásos étel is, mivel ennél jobban nem is lehetne hasznosítani az ünnepekről megmaradt főtt tojásokat. Hiszen a már megfőtt tojásokkal nagyon nem tudnánk mit csinálni, bár a tojáskrém hasonlóan izgalmas húsvéti tojásos étel.

A sokoldalú húsvéti tojásos étel

Hozzávalók

Elkészítés

Várjuk meg, míg kihűl, így biztosan szép szeleteket tudunk belőle vágni, s nem fog szétesni. Majd rakjuk szépen a vendégváró asztalra, ahol a többi húsvéti tojásos étel is sorakozik.

Exit mobile version