nlc.hu
Húsvét

Kaszinótojás-receptek húsvétra

3 fenséges töltött tojás recept – ízletes alternatívák kaszinótojásra

A sonka mellett a tojás a húsvéti asztal másik sztárja, így nem árt, ha olykor változatos tojásos kreációkkal lepjük meg a családot, a vendégeket. Most a főtt tojásra és a hagyományos kaszinótojásra mutatunk alternatívákat, ha esetleg újítani szeretnénk.

3 fenséges töltött tojás recept:

töltött tojás

Főtt tojás helyett töltött tojás variációk! Brutál finom fogás a sonka mellé – Fotó: illusztráció, iStock

1. Töltött tojás libamájjal

töltött tojás

Fotó: illusztráció, iStock

Hozzávalók:

  • 10 db főtt tojás
  • 100 g vaj
  • 100 g zsír
  • 300 g libamáj
  • 30 g vöröshagyma
  • 30 g konyhasó
  • 2 g törött fehérbors
  • 5 dl majonézmártás
  • fél dl konyak

Elkészítés:

  1. A kemény tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kivesszük és félretesszük.
  2. A libamájat egyenletes darabokra vágva kevés zsírban finomra vágott hagymával lepirítjuk, sóval és törött fehérborssal fűszerezzük, és még forrón átpasszírozzuk.
  3. Ha kihűlt, hozzápasszírozzuk a kemény tojások sárgáját és a vajat, majd kevés konyakkal ízesítve, kissé átfűszerezve jó habosra kikeverjük.
  4. Ezzel a masszával töltjük meg a tojásfehérjéket.
  5. Tálalásnál a tojásokat franciasaláta-ágyra helyezhetjük, salátalevéllel is díszíthetjük. Mártásoscsészében pedig majonézmártást is adhatunk hozzá.

2. Töltött tojás sajtkrémmel

töltött tojás

Fotó: illusztráció, iStock

Hozzávalók:

  • 10 db főtt tojás
  • 100 g trappista sajt
  • 300 g eidami sajt
  • 100 g márványsajt
  • 300 g vaj
  • 20 g konyhasó
  • 2 g törött fehérbors
  • 300 g majonéz
  • 1 dl habtejszín
  • 100 g paradicsompüré
  • 100 g citrom
  • fejes saláta

Elkészítés:

  1. A kemény tojásokat kettévágjuk, sárgájukat a vajjal és a márványsajttal átpasszírozzuk.
  2. Hozzáadjuk a reszelt eidami sajtot, sóval és törött fehérborssal fűszerezzük, majd habverővel simára keverjük.
  3. Az így elkészített krémet nyomózsákba téve a fél tojásfehérjékbe töltjük.
  4. A majonézből a tejszínnel, az átszűrt citromlével és a sűrű paradicsompürével mártást készítünk.
  5. A tojásokat nyers uborkaszeletekre helyezzük. A tálalás előtt leöntjük a tojásokat mártással.
  6. Megszórhatjuk reszelt trappista sajttal is a mártással leöntött tojásokat.

3. Töltött tojás sonkakrémmel

töltött tojás

Fotó: illusztráció, iStock

Hozzávalók:

  • 10 db főtt tojás
  • 300 g főtt sonka
  • 1 g fehér törött bors
  • 1 dl habtejszín
  • 200 g vaj
  • 30 g só
  • fejes saláta és retek a díszítéshez

Elkészítés:

  1. A kemény tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kivesszük.
  2. A sonkát és a tojássárgákat ledaráljuk.
  3. Hozzáadjuk a habosra kevert vajat és utána a felvert habtejszínt, a sót és a törött fehérborsot.
  4. Az így elkészült krémet nyomózsákba tesszük és megtöltjük vele a fél tojásokat. 
  5. Franciasaláta-ágyán tálalhatjuk, tépett salátalevéllel díszíthetjük, a tojások tetejére pedig egy-egy szelet retket is rakhatunk.

Még több töltött tojás recept az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top