nlc.hu
Húsvét

Salátareceptek húsvétra

3 gyors, ízbomba saláta a húsvéti asztalra

Tavaszi ízek a tányéron.

Most olyan egyszerű és finom házi salátákat ajánlunk, amelyek tökéletesek a húsvéti sonka mellé, de akár két sonkafalatozás között is elfogyaszthatod, ha egy kicsit lightosabb fogásra vágysz.

húsvéti menü

A húsvéti sonka mellé friss saláta is dukál – Fotó: illusztráció, iStock

3 ízbomba saláta akár köretnek, akár csak önmagában:

1. Ceruzabab-, spenót-, és lilahagyma saláta Gordon Ramsay-től

spenót

Fotó: illusztráció, iStock

Hozzávalók (6-8 személyre):

  • 300 g ceruzabab
  • fekete bors
  • 3 fej lila hagyma
  • 500 g spenótlevél
  • Az öntethez: 3 evőkanál balzsamecet, 1 dl olívaolaj

Elkészítés:

  1. Blansírozzuk forró vízben a ceruzababot, majd szűrjük le és hűtsük le hideg víz alatt. Csöpögtessük le és etygük ey nagy tálba.
  2. Adjuk hozzá a felszeletelt lila hagymát és a spenótleveleket, majd forgassuk össze.
  3. Keverjük össze az öntet hozzávalóit, sózzuk és borsozzuk. Majd öntsük a salátára.

2. Krumplisaláta avokádóval és zsázsával Jamie Olivertől

saláta

Fotó: illusztráció, iStock

Hozzávalók (4-6 személyre):

  • 1 nagy érett avokádó
  • 700 g krumpli
  • 3 csomó zsázsalevél
  • olívaolaj
  • 1-2 citrom leve
  • fekete bors

Elkészítés:

  1. Sós vízben puhára főzzük a krumplit, majd leszűrjük. 
  2. Félbevágjuk az avokádót, kiszedjük a magját, majd meghámozzuk és hosszúkás, vastag szeletekre vágjuk.
  3. Tálra tesszük.
  4. Kisebb darabokra vágjuk a krumplikat, szintén a tálra tesszük.
  5. Megszórjuk zsázsával, meglocsoljuk bőven olívaolajjal és citromlével.
  6. Sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük.

3. Mentás csicseriborsó-saláta olívabogyóval és citrommal Gennaro Contaldotól

csicseriborsó

Fotó: illusztráció, iStock

Hozzávalók (2-4 személyre):

  • 1 nagy citrom
  • 1 x 400 g konzerv-csicseriborsó, leszűrve
  • 1/4 szál rozmaring
  • 1/4 szál kakukkfű
  • 200 g magozott olívabogyó (fekete és zöld vegyesen)
  • maréknyi friss mentalevél összetépkedve
  • 1/4 friss, finomra vágott chili
  • 2 evőkanál  olívaolaj

Elkészítés:

  1. Vágjuk félbe a citromot. Préseljük ki a levet az egyik feléből. A másik felét vágjuk vékony szeletekre, majd negyedeljük.
  2. Tegyük egy salátástálba a csicseriborsót, a rozmaringot, a kakukkfüvet, az olívabogyót, a citromszeleteket, a mentát és a chilit. Locsoljuk meg olívaolajjal és citromlével.
  3. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Majd keverjük össze.

Húsvét az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top