Húsvét

Mostanáig rosszul törted fel a csokitojást

Egy szakértő elmagyarázza a tuti technikát.

Az első csokoládétojás megjelenése, 1873 óta a húsvéti édesség hihetetlen népszerűségre tett szert, mára több mint 800 millió fogy belőle évente. Bár a tapasztalat azt mutatja, hogy valahogy mindenki megoldja a problémát, ha valakit mégis az a megválaszolatlan kérdés kínzott volna, hogy miként lehet a legszakszerűbben felnyitni egy csokitojást, az vegye fontolóra Kiri Kalenko, a Hotel Chocolat csokiszakértőjének tippjét.

Bár Kiri szerint egy igazi szakmabeli minden cifrázás nélkül egy kemény felülethez csapja az édességet, a tojások kibontásának legpontosabb módja mégis az, ha megkeressük azok leggyengébb pontját, és ott próbálkozunk. Igen, a leggyengébb pont a tojások oldalánál, a két felük összetételénél található.

A szakértő azt is elmondta, hogy ha esetleg nem bírjuk az egészet megenni, érdemes a csokitojásokat saját fóliájukba visszacsomagolni, és a hűtő helyett sokkal jobb szobahőmérsékleten tárolni őket, mert, ahogy mondja, „így azonnal szétolvad a szádban, és elárasztja az ízlelőbimbóidat”.

Persze, aki az évek során bevált, hagyományos feltörési módjainál maradna, bár kissé szakszerűtlen lesz a végeredmény, ezt is nyugodtan megteheti.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top