Húsvét

Új szintre emeljük az otthoni tojásfestést!

Ha a tojásokat otthon megfestettük a kívánt alapszínre, nagyon sokféle módon tehetjük őket még különlegesebbé, egyedivé. Most megmutatjuk milyen technikák léteznek, ezekből válogathatunk, aszerint hogy mennyire vagyunk ügyesek, vagy éppen milyen eszközök vannak otthon.

Az otthoni tojásfestés húsvétkor több napos program is lehet, családdal, gyerekekkel közösen ráhangolódunk az ünnepekre, no meg persze rápihenünk a sonkafőzésre és a kalácssütésre is, ami még az izgalmas tojásfestés után vár minket otthon

Legyen öröm az otthoni tojásfestés!

A tojásfestést otthon természetes anyagok segítségével is megoldhatjuk: nincs olyan szín, amit ételfesték használata nélkül ne oldhatnánk meg, erre már számtalan tippet adtunk.

Elő a dekorcukorral! Nem kell hozzá más, mint sok-sok színes cukorka, és dekupázs ragasztó. A tojásokat átkenjük ragasztóval és meghempergetjük egy tál színes cukorkában.

Pinterest

 Vörösbegy tojás házilag? Ha megvan a kék alapszín, amire megfestettük otthon a tojást, megvárjuk míg megszárad és rászórjuk, fröcsköljük az aranyszínű festéket egy ecset segítségével. 

Pinterest

Ezek a legmenőbb galaktikus tojások! A megtisztított tojásokat első körben fekete akril festékkel befestjük, majd száradás után maszatoljuk be őket a kék és a lila bármely árnyalatával egy szivacs segítségével. Vigyünk fel aranyfestéket, ugyanígy szivaccsal.
Ha ez is megszáradt, egy ecsetet mártsunk fehér festékbe, és fröcsköljük le vele a tojásokat. Ezek lesznek a csillagrendszer távoli pontjai.

Pinterest

Így készülnek a fémtojások! Nem kell hozzá más csak alufólia és persze festék. A tojásokat alufóliába csomagoljuk, elsimítjuk a felületét és kész is a fémtojás! Ezután jöhet persze a festés és a dekorálás.

Pinterest

Mindenki kedvence lesz: cuki pöttyös tojások. Ha csillámos pöttyöket szeretnénk varázsolni a tojásra, akkor megtisztítás után kétoldalú ragasztópöttyöket tegyünk a rá, majd szórjuk meg csillámporral. A felesleget egy száraz ecsettel söprögessük le.
Másik lehetőség, hogy irodai lyukasztóval, színes papírokból pöttyöket készítünk és ezeket ragasztjuk fel a tojásokra, akár festés előtt vagy után.

Pinterest

Pinterest

 Az otthon megfestett és megmaradt tojásokat húsvét után gond nélkül újrahasznosíthatjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top