Recept húsvétra: tonhallal töltött kaszinótojás

nlc | 2019. Április 11.
Jönnek a rokonok húsvétra, vagy csak szeretnétek kicsit feldobni a tojásoktól roskadozó ünnepi asztalt? A kaszinótojást mindenki ismeri, mi most egy Olaszországban kedvelt verziója, a tonhalkrémmel töltött kaszinótojás receptjét mutatjuk meg.

A töltött tojás, vagy ahogy mi hívjuk, a kaszinótojás Olaszországban is kedvelt partifogás, különösképpen a húsvéti vendégváró időszakban. A kaszinótojás receptjét ezerféleképpen variálhatjuk, attól függően milyen hangulatban vagyunk, vagy milyen partira készülünk, vagy hogy éppen melyik nemzet kulináris hagyományainak szeretnénk hódolni.

A tojás és a majonéz minden receptben alap, a fűszerekkel és az egyéb hozzávalókkal viszont nagyon más irányba vihetjük el az ízeket, a megszokott hagyományos vonalhoz képest. Keverjünk a kaszinótojás krémjébe pirított bacont, mindjárt sokkal izgalmasabb lesz. Variáljuk a hozzáadott zöldfűszereket: petrezselyem, kapor, újhagyma vagy snidling, mind remekül passzol hozzá. Vagy legyünk formabontók, a kaszinótojás elkészítésekor, s készítsük el csibeformára őket.
Mi most azt mutatjuk meg, hogy a kaszinótojás receptjéhez a hal is nagyon jó választás.

A tonhallal töltött kaszinótojás hozzávalói:

Pinterest

Elkészítése:

Exit mobile version