nlc.hu
Húsvét

Húsvéti recept: tormás sonkaleves

Tormás sonkaleves húsvétra – mennyei egytálétel!

Nagyon finom laktató leves, nem csak húsvétra ajánlott elkészíteni.

Kollár Gyula, a Tanya Bisztró Dunapataj szakácsa megmutatta a Mokkában, hogyan is kell a húsvéti asztalra varázsolni a finom, házi fogásokat, többek között a tejszínes, tormás sonkalevest, amely egy darab sonkával vagy csülökkel és friss tormával az igazi.

sonkaleves

Forrás: TV2 / Mokka – videó

Így készül a húsvéti sonkaleves tormával

A sonkát megfőzzük. Ha megpuhult, felkockázzuk. A sonkát csak a végén adjuk hozzá, mert azt már nem kell megfőzni. Az íze, a leve benne van az alaplében.

Egy fazékba olajba tesszük a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárgarépát és fehérrépát. Ezután a vajon “lehúzatott” zöldséget belerakjuk az alaplébe és abban főzzük tovább. Liszttel és fűszerpaprikával megszórjuk, felöntjük a sonka főzőlevét.

Beletesszük a megpucolt és felkockázott burgonyát, a megmosott savanyú káposztát és a sonkát. Ízlés szerint sózzuk, borsózzuk. 

A tejfölt kikeverjük a tormával. Liszttel és pár evőkanál levessel besűrítjük vele a levest. Adunk még hozzá egy pici citromlevet, és készre főzzük.

A tálalásnál még csepegtessünk rá egy pici citromot és szórjuk meg friss tormazölddel, ami pikánssá és csípőssé teszi a levest. 

(A pontos hozzávalókról itt olvashatsz!)

sonkaleves

Forrás: TV2 / Mokka – videó

Videón a tormás sonkaleves elkészítése:

Még több húsvéti recept az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top