Húsvét

Varázslatos ünnepi asztal – egyedi és ötletes terítékötletek húsvétra

Névre szóló tojás, egyedi vintage váza, rusztikus fészekdísz – öltöztesd ünnepi hangulatba az ebédlőasztalt!

Húsvétkor nemcsak az ételek, de egy ízléses és ötletes teríték is szemet gyönyörködtetővé tudja varázsolni az ünnepi asztalt!

Ötletes névre szóló tojások

Készítsd el az ültetési rendet tojásokkal! Filctollal vagy alkoholos tollal írd rá a zsírtalanított tojásokra a neveket: a női rokonoknak, lány barátaidnak ragassz piros vagy rózsaszín masnit a tojások felső részére, kissé ferdén elhelyezve, a férfiaknak szánt darabokra pedig ragaszd fel csokornyakkendőként, kék színből. A tojásokat végül állítsd bele tojástartókba, és kész is a húsvéti ültetésrend! A nevek helyett a tojásokra vicces üzeneteket, szövegeket is írhatsz, a jókedv garantált!

Varázslatos ünnepi asztal – Egyedi és ötletes terítékötletek húsvétra

Rusztikus fészek asztaldísz

Az ünnepi asztal éke lehet ez a kedves fészekdísz, ráadásul elkészíteni is nagyon egyszerű: fogj egy fonott kosarat, szedd tele fűvel, vagy tegyél bele szalmát, és helyezz rá színes tojásokat! A végeredmény egy bájos és igazán húsvéti asztali dísz, ami egy régies faasztalon még jobban érvényesül!

Elegáns tojásdísz

Fillérekért kaphatsz óriási, konyakos pohárra emlékeztető dekorációs vázát a háztartási boltokban, ami ennek a dísznek az alapja. Helyezz bele dekor-fűszálakat, majd tegyél rá lila és rózsaszín tojásokat! A fehér abroszos asztal közepén keresztezz 2 széles lila szalagot, és helyezd rá a díszt! Az elegáns és letisztult hatást lila tulipánokkal még tovább fokozhatod.

Nyuszi ül a fűben

Húsvétkor az ünnepi asztalon is ülhet akár több kis füles: helyezz természetes anyagból készült nyuszit az asztalra, de ha az általad választott stílushoz jobban illik a festett kerámianyúl, válaszd azt! Ezekkel a kis díszekkel rendkívül egyszerűen feldobhatod az ünnepi terítéket.

Varázslatos ünnepi asztal – Egyedi és ötletes terítékötletek húsvétra

Egyedi vintage vázák

Használj konzervdobozokat vázaként! Fesd le matt pasztellszínekkel, finom rózsaszínnel, halványkékkel, vagy kend le ragasztóval és tekerd körbe kötözőmadzaggal, de egy egyszerű csipkeszalaggal is átkötheted! Máris kész a filléres és egyedi váza, ami elég alacsony ahhoz, hogy ne zavarja a csevegéseket!

Vidám virágdíszek

Egy hangulatos és szép tavaszi asztal elmaradhatatlan kellékei a virágok. Tedd vidámmá színpompás, tarka vágott virágokkal a terítéket, de a váza legyen egyszínű vagy átlátszó üveg, hogy a virágok érvényesülhessenek! Választhatsz élénksárga nárciszt is, sárga tojásgyertyákkal, fehér abrosszal, majd szórj szét apró, színes csokitojásokat az asztalon!

Varázslatos ünnepi asztal – Egyedi és ötletes terítékötletek húsvétra

Húsvéti színkavalkád

Az ünnepi teríték kialakításánál mindig ügyelj a kiegészítők színeire! Ha elegáns hatást akarsz elérni, egymással harmonizáló árnyalatokat válassz, de ha a bohókás megjelenés a cél, kísérletezz bátran, azonban ha több színt használsz, kevesebb dekorációs elemet tegyél az asztalra, nehogy beleszédüljenek a vendégek a látványba! A citromsárga igazi húsvéti szín, a barna-zöld-fehér kombinációval pedig üde hatást érhetsz el. Ha a romantikus vonalat kedveled, válaszd a rózsaszínt és a pasztellszíneket!

Még több cikk a húsvétról az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top