A gyümölcsöket és a zöldségeket is egy tortában élvezheted, ha megsütöd ezt a szuper ananászos répatortát! Hogy a húsvéti nyuszinak is elnyerje a tetszését, dekoráld répa formájúra!
Hozzávalók:
- 3 csésze reszelt répa
- 2 csésze liszt
- 2 csésze cukor
- 2 tk. szódabikarbóna
- fél tk. só
- 1 tk. fahéj
- 4 tojás
- fél csésze növényi olaj
- másfél tk. vanília kivonat
- 1 konzerv ananász
- 3/4 csésze tört pekándió
- 1 doboz krémsajt
- fél kocka vaj
- 3 és fél csésze porcukor
- narancs és zöld színű cukormáz
Elkészítés:
- 175 fokra melegítsd elő a sütőt. Keverd össze a répát, a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát és a vaníliát. Add hozzá a tojást, az olajat, a feldarabolt ananászt és a pekándiót. Alaposan keverd össze, majd öntsd egy kibélelt tepsibe és 35-40 percig süsd.
- Robotgéppel keverd össze a krémsajtot és a vajat. Ha összeállt, add hozzá a cukrot is.
- A kihűlt sütit vágd háromszögekre, és kend be egyenletesen a krémmel. Végül díszítsd répa formájúra a színes cukormázakkal.