Délutáni desszertnek vagy hedonista reggelinek egyaránt kiváló ez a mákos-mandulás édes kenyér, a húsvéthoz is tökéletesen passzol. A receptje pedig végtelenül egyszerű, már mutatjuk is!
Hozzávalók:
- másfél csésze liszt
- fél tk. sütőpor
- fél tk. só
- fél csésze vaj
- 1 csésze cukor
- 3 tojás
- 1 tk. vanília kivonat
- 1 tk. mandula kivonat
- fél csésze tej
- 2 ek. mák
Elkészítés:
- 160 fokra melegítsd elő a sütőt, és készíts elő egy kivajazott gyümölcskenyér formát.
- 1-2 perc alatt verd habosra a vajat és a cukrot. Egyesével add hozzá a tojásokat is, majd a vanília és a mandula kivonatot.
- Alacsonyabb fokozatú keverés mellett adagold hozzá a lisztet és a tejet. Végül keverd bele a mákot.
- 45-55 percig süsd, amíg egy fogpiszkáló simán jön ki a közepéből.