A húsvéti ünnepi menüt össze tudod állítani úgy is, hogy nem kell egész nap a konyhában állni miatta. Engedd meg magadnak a pihenést is, ebben segítünk a következő három kockasütivel, amit végtelenül egyszerű lesz elkészíteni.
Fehér csokis blondies
Hozzávalók:
- 3 bögre liszt
- 1,5 teáskanál só
- 1 teáskanál sütőpor
- 250 gramm vaj
- 1,5 bögre porcukor
- ¾ bögre barna cukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 3 tojás
- 2,5 bögre fehér csokoládé
Elkészítése:
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, sót, sütőport.
- Egy másik tálban mixerrel felhabosítjuk a cukrokat az olvasztott vajjal, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és tojásokat, majd további pár percig habverővel eldolgozzuk. Ezután keverjük bele a lisztes egyveleget, majd a végén beleforgatjuk az apróra vágott fehér csokoládét.
- A sütőpapírral kibélelt tepsiben betoljuk a sütőbe, ahol 30 perc alatt aranybarnára sütjük a fehér csokis sütit.
Banános szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1,5 bögre darált keksz
- 5 evőkanál olvasztott vaj
- 2 evőkanál cukor
- csipet só
A krémhez:
- 220 gramm mascarpone
- ½ bögre cukor
- 1,5 bögre felvert tejszínhab
- 1 zacskó banánpuding
Elkészítése:
- A tésztához a darált kekszet összekeverjük a vajjal és cukorral, egy kisebb tepsi aljára nyomkodjuk, betesszük a hűtőbe.
- Egy tálban habosra verjük a mascarponét, hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot, hogy ne törjön össze.
- Egy másik tálban elkészítjük a tasakon lévő utasítás szerint a banános pudingot, hagyjuk megdermedni és belekeverjük a mascarponés krémbe. A hűtőből kivesszük a tésztát, egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet és legalább hat órára, de még jobb, ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Tálaláskor díszíthetjük tejszínhabbal és banánkarikákkal.
Citromos kocka
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 bögre lágy vaj
- 1 bögre porcukor
- 2,5 bögre liszt
A krémhez:
- 2 bögre cukor
- ¼ bögre liszt
- 6 nagy tojás
- ¾ bögre citromlé
- egy citrom reszelt héja
- 1 citrom szeletelve a díszítéshez
Elkészítése:
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, kibélelünk egy tepsit sütőpapírral.
- A kockasüti tésztájához mixerrel fehéredésig habosítjuk a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. A tepsiben egyenletesen eloszlatjuk és aranybarnára sütjük 20-25 perc alatt.
- A krémhez összekavarjuk a cukrot, lisztet, tojásokat, citromlevet és a citrom reszelt héját, majd elegyengetjük a langyosra hűlt tésztán, visszatoljuk a sütit a sütőbe és további 25 percig sütjük.
- A sütés után 3-4 órára még a hűtőbe tesszük a süteményt és csak utána szeleteljük.