nlc.hu
Húsvét

Ismét megnyitja a rakpartot a főváros

Nem akarnak tömeget, így húsvétkor is a gyalogosoké és bicikliseké a pesti rakpart

Biztosan sokan vágynak majd a szabadba a hosszú hétvégén, a főváros pedig szeretné elkerülni a tömegjeleneteket.

Péntektől négy napon át ismét birtokba vehetik a gyalogosok és a kerékpárosok a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között. A rakpart pénteken reggel 6 órától húsvét hétfőn este 7 óráig lesz lezárva az autós forgalom elől – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

A városvezetés szerint erre azért van szükség, mert ha nem adnak teret a rakparton a szabadidős tevékenységekhez, akkor Budapest más zöld területein gyűlnek össze túl sokan, mint múlt hétvégén például a Margitszigeten vagy a Városligetben – írták, hozzátéve: a jó időre tekintettel, “kijárási korlátozások kormányzati elrendelése nélkül” várhatóan megint sokan mennek ki a szabadba, így valószínűleg a rakpartra is, ezért a Budapesti Közlekedési Központ táblákat helyez ki, amelyek felhívják a figyelmet a járványügyi szabályok betartására.

Karácsony Gergely főpolgármester arra kérte levélben Terdik Tamás budapesti rendőrfőkapitányt, hogy a húsvéti ünnepi hétvégén a rendőrök is fokozottan segítsék és figyeljék a maszkviselés és a távolságtartás szabályainak betartását, különös tekintettel a Margitszigetre és a rakpartra.

Aki pedig máshol sétálgatna inkább, Budapesten csaknem 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is lehet – a távolságtartás járványügyi szabályait betartva – sétálni vagy sportolni, és egy internetes térképen össze is gyűjtötték Budapest parkjait, kirándulóhelyeit, védett és védelemre tervezett természetközeli területeit.

(via MTI)

Kerékpárosok és gyalogosok közlekednek a gépjárműforgalom elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton 2020. május 16-án.

Kerékpárosok és gyalogosok közlekednek a gépjárműforgalom elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton 2020. május 16-án. (Fotó:
MTI/Mónus Márton)

Húsvét járvány idején:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top