nlc.hu
Otthon

Újra birtokba vehetik a gyalogosok és a bringások a pesti rakpartot hétvégén

A pesti rakpart hétvégéken ismét a gyalogosoké lesz

Szombat reggeltől vasárnap estig az autósoknak el kell kerülnie a környéket.

A főváros újra megnyitja a gyalogosok és a kerékpárosok számára hétvégéken – az útszakaszt érintő beruházások megkezdéséig – a pesti rakpartot – tájékoztatott a Főpolgármesteri Hivatal pénteken.

Március 27-én ismét a Margit híd és a Közraktár utca között nyitják meg a pesti rakpartot, így több lesz a gyalogosan bejárható szabad tér Budapesten, kevesebb lesz az esély arra, hogy sokan legyenek egy helyen.

A rakpart szombat reggel 6 órától vasárnap este 7 óráig lesz lezárva az autóforgalom elől. A főváros vezetése arra kér mindenkit, hogy tartsa be a járványügyi szabályokat, viseljen maszkot és tartsa a védőtávolságot, amikor a rakpartra és bármilyen más szabadtéri helyszínre látogat.

Újra lehet majd hétvégente sétálni a pesti rakparton

Egy turista fotót készít a pesti rakparton (Fotó: Getty Images)

A közleményben kitértek arra is, hogy Budapesten csaknem 860 hektár természetvédelmi terület és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is lehet – a távolságtartás járványügyi szabályait betartva – sétálni vagy sportolni.

Még több Budapest az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top