nlc.hu
Húsvét

Fagyosra hűlnek az éjszakák a hosszú hétvégén

Ne tedd a kabátot a szekrénybe! Lehűlést hoz a húsvéti hosszú hétvége

Bár csütörtökön kis híján nyáron érezhetjük magunkat, pénteken országszerte lehűlés gondoskodik arról, hogy hűvösebb legyen az időjárás a négynapos, húsvéti hétvégén.

Csütörtökön napközben még idilli lesz az idő (19-25 fok közötti csúcshőmérséklettel), pechünkre ez azonban még munkanap, így sokan lesznek, akik még nem tudják ezt kiélvezni. A széljárás már csütörtök késő délután megélénkül, estére pedig akár viharossá is válhat. Ennek hatásai péntektől látszódnak majd meg igazán: péntektől hétfőig gyakori széllökésekre (különösen a Dunántúlon), felhőátvonulásokra, kisebb záporokra és a hegyekben akár havazásra is számíthatunk – idézi az infostart az OMSZ jelentését.

Hólepte nárcisz (fotó: Pixabay)

Hólepte nárcisz (Fotó: Pixabay)

Napközben a hosszú hétvégén is vállalható lesz a hőmérséklet még a nagy szél ellenére is, úgy 10-15 fokos csúcshőmérsékletekkel, éjszaka azonban könnyedén érezhetjük majd úgy, hogy visszatért a tél: húsvét hétfőn hajnalra akár mínusz egy és mínusz öt fok közé is visszahűlhet a hőmérséklet, visszahozva az éjszakai fagyokat, és a többi éjszaka sem lesz ennél sokkal melegebb. A melegedés húsvét és a négynapos hétvége után, kedden indul, csakhogy ez több csapadékot is hozhat magával.

Ez a húsvét sem lesz a régi:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top