nlc.hu
Húsvét

Szuper programok a húsvéti hosszú hétvégére

Gyönyörű, családos helyszínek a húsvéti hosszú hétvégére

Nincs is jobb egy természetközeli családi programnál, különösen tavasszal. Mutatunk néhány hívogató és gyönyörű helyszínt a húsvéti hosszú hétvégére.

Húsvétkor a családnak végre van ideje a megszokottnál több időt együtt tölteni, ráadásul a tavaszi rügyek és virágok pedig különösen hívogatók ilyenkor. Olyan helyszíneket gyűjtöttünk most össze neked, ahol nagy élmény gyönyörködni a látványban, ha pedig kisebb gyerekek is vannak a családban, akkor el is rejtheted nekik a bokrok tövébe vagy egy-egy fa mögé a csokitojásokat, hogy megtalálják őket!

GettyImages

GettyImages

Szelestei Arborétum

Ez az arborétum több mint 500-féle növénykülönlegességet rejt, köztük hóvirágot, téltemetőt és krókuszt is. A parkban erdős és ligetes területeket is találsz, na meg számtalan különleges növényt.

Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót

Hazánk leggazdagabb növénygyűjteményével büszkélkedhet ez az arborétum, a mostani hetekben lenyűgöző látványt nyújt a sáfrányok, a hangák, a hagymás írisz virágzása, séta közben pedig több tónál is megállhattok nézelődni.

GettyImages

GettyImages

Zirci Arborétum

Magyarország legmagasabban fekvő növénygyűjteménye, ahol sokféle fenyő, lombhullató fa és bokor, köztük nagyon idős fák is megtalálhatóak. A parkot a Cuha patak szeli át, ami a parkban lévő kis tavat táplálja, így az arborétum minden évszakban nagyon kellemes helyszínt kínál.

Alcsúti Arborétum

Ez a 40 hektáros angolpark gyönyörű növénygyűjteménnyel rendelkezik, többek között platánokkal, török mogyoróval, tulipánokkal, vasfával, és Magyarország legidősebb, 170 éves libanoni cédrusával​​. Kökörcsin, nárciszok, gyöngyikék, tulipánok sokszínű virágzásában gyönyörködhetünk, sőt áprilisban már a vándormadarak is megérkeznek.

GettyImages

GettyImages

Kámoni Arborétum

A terület tavasszal a leglátványosabb, amikor több mint 3000 tő rododendron virágba borul. A kis patakok vizének felduzzasztásával létrehozott tórendszer különleges mikroklímát biztosít a növények számára​​, sziklakertje pedig igazán pazar.

Gödöllői Arborétum

Ez az arborétum a Szent István Egyetem részeként működik, a város központjában található, ha pedig szereted a virágzó jácintok pompáját és szédítő illatát, akkor itt a helyed!

Füvészkert, Budapest

ELTE Füvészkertje Budapesten az ország legöregebb botanikus kertje, ahol már kora tavasszal is gyönyörködhetsz a virágzó növényekben. A hóvirágoktól kezdve a krókuszokon át a tulipánokig számos fajta virág található itt, az üvegházakban pedig lenyűgöző trópusi növények fogadnak majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top