nlc.hu
Húsvét

A sajátnál nincs finomabb: 5 kalács recept húsvétra

A fonott, a márványos, a csokis: 5 kipróbált kalácsrecept húsvétra

Kalácsot mindenhol lehet kapni, de nem mindegy, hogy milyet! Az igazi büszkeség pedig, ha mi magunk készítjük. Öt receptet hoztunk el azoknak, akik húsvétra saját kalácsot szeretnének az asztalra tenni.

Húsvéti édes fonott kalács, a klasszikus

A kalács, ami nélkül nincs húsvét. Fényes, aranybarnára sült, foszlós és puha, és minden igazi kalácsrajongó tudja, hogy nemcsak vajjal, lekvárral és mézzel finom, hanem a sós sonkához és tormához is hihetetlenül jólesik. Szükséges hozzá némi konyhai és sütési rutin, hogy elkészítsük a magunk fonott kalácsát, de valamikor el kell kezdeni, nem igaz?

Húsvéti édes fonott kalács – tovább a receptre!

Húsvéti édes fonott kalács

Húsvéti édes fonott kalács, az örök / Fotó: Simon Gábor, Nosalty Ételfotó

Csokis-diós babka, az ünnepi asztalok sztárja

„Ne higgy a károgóknak, a babkát egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, viszont mindent percét élvezni fogod, az íze pedig valami mennyei. Csokis-diós babkát sütünk” – írja Belső Olga kollégánk, és ennél csábítóbb indítást nem is kaphatna a recept. A babka egy csúcsra járatott kalács – másik nevén jeruzsálemi kalács –, és az írás találóan rámutat, hogy azonnal a töltelékére gondolunk, de az igazi jó babka titka a tésztája.

Csokis babka – tovább a receptre!

A kakaós és a vaníliás fonat, egy kalács: márványos kakaós kalács

Sok vacak kakaós kalácson túl vagyunk már mindannyian. Ha nem bízzuk a véletlenre és egy kétes sütőipari egységre a munkát, készítsük el a kétszínű, kétfonatú kalácsot mi magunk! A csokis-diós babkával ellentétben nem szabad túl süteményszerűnek, vagyis túl édesnek és szaftosnak lennie. A márványos kakaós kalács tésztája ideális esetben könnyed és légies, és jó minőségű vajjal verhetetlen.

Márványos kakaós kalács – tovább a receptre!

Márványos kakaós kalács

Jó minőségű, 100%-os kakaóval zseniális: márványos kakaós kalács / Fotó: Simon Gábor, Nosalty Ételfotó

A rétessel vetekednek: diókrémes-almás és túrókrémes-meggyes kalács

Tudtad, hogy ilyen sokféle töltelékkel is készülhet kalács? A rétesek ízesítéseire emlékeztet ennek a két világbajnok kalácsnak a tölteléke: a pirított dióval, darált keksszel, almával, túróval, meggyel bélelt finomságok a legjobb magyar házi sütemények sorát erősítik. Ehhez biztosan nem akartok húsvéti sonkát enni!

Diókrémes-almás és túrókrémes-meggyes kalács – tovább a receptre!

A nosztalgikus méteres kalács 

A sárga-rózsaszín-barna hármas nagymamáktól, sütni szerető rokonságból ismerős lehet. Egy igazi házias klasszikus, amiben különösen retró a rózsaszín puncs ízesítés. Sok munka van vele, hiszen a három tésztát külön kell kikeverni, de a látvány és a hála nem marad el. A méteres kalács mindenki büszkeségére válhat, aki ilyen szépen el tudja készíteni, mint a képünkön szereplő darab. Próbáld meg te is!

Hagyományos méteres kalács – tovább a receptre!

Hagyományos méteres kalács

Szépséges trikolór: hagyományos méteres kalács / Fotó: Simon Gábor, Nosalty Ételfotó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top