Húsvét 2011

Húsvéti sonkarazzia, 2012

Sokan kapkodva vásárolunk be húsvét előtt, miközben spórolni is szeretnénk. A fogyasztóvédők szerint pedig különösen az akciós árukra érdemes nagyobb figyelmet fordítani. Idén is elindult a sonkarazzia.
fotó: MTI
Fotó: MTI

A fogyasztóvédők március 26-án kezdik meg a szokásos, húsvét előtti ellenőrzésüket a boltokban – közölte dr. Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság sajtószóvivője a Nők Lapja Café kérdésére.

A szakember elmondta, hogy elsősorban a nagy áruházláncok akciós élelmiszer-kínálatára fókuszálnak, és az ilyenkor legnépszerűbb akciós sonkát és a tojást értékesítő eladóhelyek számíthatnak leginkább a fogyasztóvédők ellenőrzésére.

„Próbavásárlásokkal ellenőrizzük, hogy megfelelően feltüntetik-e az árakat, és, hogy a meghirdetett akciók a valóságnak megfelelnek-e” – nyilatkozta a szóvivő.

A szakember azt tanácsolja, hogy a hipermarketekben fizetésnél is figyeljünk oda az árakra, mert gyakran előfordul, hogy a csomagoláson lévő kód még nem az akciós összeget tartalmazza. „Gyakran tapasztalunk hiányosságokat, leginkább az akciós árakkal kapcsolatban. Ha a pénztárnál azt vesszük észre, hogy a kijelzőn vagy a blokkon nem a csökkentett ár jelenik meg, érdemes reklamációval élni.”

A fogyasztóvédelmi hatóság munkatársa azt is elmondta, hogy az árak mellett az élelmiszerek minőségét is ellenőrzik, különösen a szavatossági időt. „Bevásárláskor érdemes odafigyelni arra is, hogy a kiszemelt akciós élelmiszer szavatossági ideje megfelelő-e számunkra, mert a csökkentett árú termékek sokszor csak néhány napig fogyaszthatóak.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top