nlc.hu
Iskolakezdés

Elárverezték egy alapítványi gimnázium épületét.

Elárvereztek egy pesti gimnáziumot, tanítás közben zavart el mindenkit a végrehajtó

Az alapítványi fenntartású Qualitas Gimnázium soroksári épületéhez kedden délelőtt rendőrök és végrehajtók érkeztek.

A Qualitas Gimnázium épületet kiürítették, a diákokat és a dolgozókat hazaküldték, írja a Szeretlek Magyarország, több, a Facebookon közzétett bejegyzés alapján.

Dr. Berki András bírósági végrehajtó hangosbeszélőn közölte,

hogy az iskola épületét tavaly októberben elárverezték, ami mostanra jogerőre emelkedett. A bíróság minden jogorvoslatot jogerősen elbírált. A perről tudott az iskolát fenntartó alapítvány igazgatója, valamint az iskolatitkár is.

 

A végrehajtó szerint azért került sor az árverésre,

mert az épület építési munkáit nem fizették ki, így annak keddtől hivatalosan is új tulajdonosa van.

Nem tudom, kit értesítettek, és kit nem, én most értesítek róla mindenkit, hogy ezt az ingatlant a mai napon mindenkinek el kell hagyni

– mondta a végrehajtó. majd felszólított mindenkit, hogy a személyes ingóságokat úgy szedjék össze, hogy az épületbe „tanulás vagy oktatás céljából visszajönni” nem fognak tudni többet.

Az iskola titkára, Lugosi József – aki szintén kénytelen volt elhagyni az épületet – a Szeretlek Magyarországnak elmondta, hogy az iskola nem szűnt meg, az oktatást sem függesztik fel. A fenntartó nem ment tönkre, az iskola minden számlája ki van fizetve, “csak” az iskolaépületet „húzták ki alóluk”.

Elismerte, hogy a bírósági végzés jogerős.

Hozzátette: az állapot egy jogvita eredménye, ami a kivitelező és a tulajdonos között zajlott, több mint tíz évig. Lugosi sérelmesnek érzi, hogy a végrehajtást nem lehetett úgy megoldani, hogy a diákoknak és a dolgozóknak legalább fél tanévet adjanak az iskola elhagyására.

Szép Gábor igazgatóhelyettes online oktatást rendelt el

az iskolai tanulói számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top