nlc.hu
Iskolakezdés
Családi pótlék kézbesítési ideje

Iskolakezdésre nálatok lesz a családi pótlék

Igyekeznek a szülők terheit csökkenteni, ezért hamarabb utalják el a szeptemberi családi pótlékot.

Hamarabb érkeznek a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátások, a gyermekgondozást segítő ellátás, a gyermeknevelési támogatás és a családi pótlék is. Vitályos Eszter kormányszóvivő közölte: a Magyar Posta Zrt. pénteken kezdi meg az ellátások kézbesítését, a Magyar Államkincstár pedig szintén pénteken utalja ezeket az érintettek bankszámlájára.

Jönnek a támogatások (Forrás: Getty Images)

Jönnek a támogatások (Forrás: Getty Images)

Jelezte: ennek köszönhetően mintegy 1 millió 100 ezer család már a tanévkezdés előtt hozzájut a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátásokhoz.

A most kezdődő tanévben is lesznek ingyenes tankönyvek valamennyi, a köznevelésben és szakképzésben résztvevő diák számára, az önkormányzatokon keresztül pedig továbbra is biztosítja az állam az ingyenes, illetve kedvezményes gyermekétkeztetést a nagycsaládban élő diákoknak, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülőknek, a tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyermeket nevelő családoknak.

Ha még nem választottatok iskolatáskát, ezzel a cikkel segítünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top