nlc.hu
Család

Augusztusban kétszer utalják a családi pótlékot

Szeptember helyett augusztus végén kapják meg a családi pótlékot a családok

Augusztus 23-án érkezik az, aminek szeptember elején kellene.
Németh Szilárd

Kétszer utal családi pótlékot augusztusban a Magyar Államkincstár, így csökkentve a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit – jelentette be Németh Szilárd rezsibiztos a Facebookon. Hangsúlyozta, hogy a kormány minden erejével támogatja a magyar családokat.

A Facebook-posztjában nem írta, de a profitline.hu azóta megtudta: az augusztus 2-án esedékes júliusi családi pótlék után augusztus 23-án is kapnak egy havi összeget a magyar családok, méghozzá azt, amit szeptember elején kellett volna utalniuk. Azaz:

Szokás szerint senki nem kap dupla családi pótlékot, egyszerűen előrehozták a szeptemberi utalást.

 

Szeptemberben tehát kimarad a pótlék, legközelebb október 4-én utal az Államkincstár. Pont úgy, ahogy tavaly karácsonykor is tették.

Egygyermekes család esetén 12.200 forint a családi pótlék összege, egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén 13.700 Ft, kétgyermekes család esetén (gyermekenként) 13.300 Ft, két gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként) 14.800 Ft. Három- vagy többgyermekes család esetén (gyermekenként) 16.000 Ft, Három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként)  pedig 17.000 Ft – foglalta össze a 168 Óra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top