Változtak-e a női szerepek a digitalizáció hatására?

A digitalizáció másképp hat a férfiak és másképp a nők munkájára: más és más arányban veszik ki a részüket az otthoni, fizetetlen munkából. Sok jel utal arra, hogy ennek oka az eleve meglévő egyenlőtlenségekben keresendő.

Változtak-e a női szerepek a digitalizáció hatására?

Dr. Nagy Beáta, szociológus, a Budapesti Corvinus Egyetem professzora, a Magyar Szociológiai Társaság elnöke számos alkalommal tartott már előadást arról, hogy vajon a digitalizáció mennyire változtatta meg a családi szerepeket otthon. Az IKT (információs és kommunikációs technológiák) szerepe a munka-magánélet egyensúly kapcsán mit okozott.

Az IT Angyalai legújabb epizódjában az ő segítségével körbejárjuk, hogy a technológia, a digitalizáció – csakúgy, mint az élet minden területén – a családi életben is egyre nagyobb teret kap. Valamint azt, hogy milyen irányba és milyen területeken érinti a technológiai fejlődés a családmodell változásait.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top