Művészet és MI

Mi lesz a jövőben a kreatív tevékenységekkel, művészetekkel, ha rászabadítjuk a technológiát? Ettől a kérdéstől indultunk el az IT Angyalai a Művészet és MI epizódjában és latolgattuk a mesterséges intelligencia művészetekre tett hatását. Vajon tényleg forradalmasítja vagy csak segíti az alkotókat? Hiszen az MI megkomponálta Beethoven X. szimfóniájának befejezését, de volt, hogy MI-vel készített festmény első díjat nyert egy szépművészeti fesztiválon.

Művészet és MI

Művészet és MI

Két művészeti ág képviselőjével beszélgetünk a jelenről és próbálunk betekinteni a jövőbe. Kusovszky Bea képzőművész, Tarr Bernadett zeneszerző, valamint Lippai Andrea, a SERCO Informatikai Zrt. értékesítéstámogatási igazgatója az IT Angyalai legutóbbi epizódjának vendége.

Napjainkban a művészek már olyan számítógépes programokkal is dolgozhatnak, amelyek lemásolják az emberi elmét, hogy egyedi műalkotásokat hozzanak létre. És a végére egy kis spoiler: az iparág nagyon gyorsan fejlődik, így nem sok esély van arra, hogy eltűnjön. Helyette inkább pont hogy felvirágozni készül. Mi mégis arra jutottunk, hogy aggodalomra nincs ok, továbbra is csodálhatjuk az ember által, kézzel készített alkotásokat.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top