Robotikával foglalkozó gyerekek: csodabogarak?

A digitális kultúra és az oktatás egyre hangsúlyosabb részét képezi a robotika. Ráadásul az oktatási célokat szolgáló robotok építése, programozása szakkörökön és versenyeken, illetve hobbiként is egyre népszerűbb időtöltés. Az első robotot az 1939-es világkiállításon mutatták be, majd 1961-ben alkalmazták az első ipari robotot. Azóta a robotika fejlődése megállíthatatlanul felgyorsult. Így egy nagy kérdés vár megválaszolásra: van-e értelme gyerekeknek robotikával foglalkozni?

Robotika az oktatásban
A rövid válasz, hogy igen. A hosszabb választ pedig Simon Béláné dr. Balogh Ágnes, az IT Angyalai podcast vendége adja meg, aki a Neumann Társaság Életműdíjasa, a RoboCupJunior magyarországi képviselője, a Magyar Ifjúsági Robot Kupa alapítója, a Nyíregyházi Egyetem nyugalmazott oktatója, Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetettje. Tartsanak velünk a SERCO Informatika Zrt. IT Angyalai podcastsorozatának legfrissebb epizódjában!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top