Lány sikerek a nemzetközi informatikai diákolimpián

Nemzetközi Informatikai Diákolimpia világa, magyar eredményei, kihívásai és jövője: erről szól az IT Angyalai podcast legfrissebb adása. A vendég Erdősné dr. Németh Ágnes, az ELTE adjunktusa, a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke. Bár még a közgondolkodás tipikusan lányos vagy fiús szakmákról beszél, egyre több lány indul el a tudományok irányába. Az IT Angyalai mostani vendégének munkája része, hogy az ezen a területen tehetséges lányokat ösztönözze, támogassa. Akárcsak matematikából, már programozásból is rendeznek külön lányok számára nemzetközi diákolimpiát, ahol biztonságos környezetben van lehetőségük megmérettetni magukat, kiteljesíteni tudásukat, találkozni más, hasonló érdeklődésű diákokkal.

 IT-angyalai

 IT-angyalai

A magyar informatikai tehetséggondozás elismert szakértője mesél a mentorálás fontosságáról, illetve az algoritmikus gondolkodás öröméről is. Tartsanak velünk a SERCO Informatika Zrt. IT Angyalai podcastsorozatának legfrissebb epizódjában.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top