Izzasztó percek
Szponzorált tartalom

Online oktatás karantén idején: pillanatok, amik minden anyát megizzasztanak

Pittyen a telefon, és összerezzensz, vajon most milyen házi feladat jön a gyerekednek? Te izzadsz le, pedig a gyereked felel online? Az újfajta oktatás nekünk, anyáknak sem egy gyalog galopp!

Az online oktatás mindannyiunk számára újdonság, aminek során nemcsak a gyerekünkből, hanem magunkból is igyekszünk a legtöbbet kihozni. Anyaként azonban vannak olyan helyzetek, amikben percek alatt leizzadunk.

Mi zajlik a háttérben?

Az online oktatás során olyan dolgok is problémát okozhatnak, amik eddig fel sem merültek benned. Ha a gyereked asztali számítógépet használ, nem mindegy, hogy mi van a háttérben, vagy éppen ki és milyen felszerelésben masírozik át mögötte. Habár megpróbálsz erre odafigyelni, de néha előfordul, hogy a hátteret az otthoni szárítón lógó fehérnemű szolgáltatja, vagy éppen te színesíted a kinyúlt mackó alsódban, esetleg a férjed sétál el arra alsónadrágban.

Idegőrlő várakozás

Amikor élő online felelésre kerül a sor, nem csodáljuk, ha jobban izgulsz a saját gyerekednél. Egyrészt, sokszor nem is lehet pontosan tudni, hogy mikor csörög be a tanár, mivel csak egy időintervallumot kapsz – ilyenkor leizzadva várod, hogy megszólaljon a telefon, ezerszer rászólsz a gyerekedre, hogy üljön egyenesen, sokadjára is megigazítod a haját, mintha ezen múlna bármi is. Végül, az 5 perces felelés alatt úgy leizzadsz, mintha neked kellene válaszolnod.

Random feladatok

Az érzés, amikor megint felvillan a telefon, és látod, hogy a gyerekednek újabb feladat érkezett, leírhatatlan. Persze, nem a kitörő öröm az első szó, ami az eszünkbe jut. Ha délután 1 órakor kapjátok meg azt a feladatot, amit 3 órára készen kell visszaküldeni, kétség nem fér hozzá: jó eséllyel benned jobban dolgozik az adrenalin, mint a gyerekedben.

Belépés a tesztrendszerbe

Az online tesztek új szintre emelik a stresszt. Amikor 5 perccel a teszt indulása előtt kapjátok meg a belépéshez szükséges kódot, de valahogy harmadjára sem sikerül belépni, akkor sokunk homloka gyöngyözik az izzadtságtól. Ilyenkor elég csak rápillantanod a gyerekedre egy kis megnyugvásért, aki valószínűleg feleannyira sem aggódik, mint te.

Élő órák

Az sem feltétlen egy sétagalopp, ha élő órához kell csatlakoznotok. Az örök para, a wifi-jel és az internet erőssége, ami könnyen szabotálhatja a műveletet. Hiába indítod újra századjára is a modemet, azon kívül, hogy leizzadsz a stressztől, nem történik semmi? Jusson eszedbe a mondás: amin nem tudsz változtatni, fogadd el… és persze, később pótoljátok be.

Házi feladatok lefényképezése

Amikor az otthoni feladatok és a home office között egyensúlyozol, a legszebb pillanatok közé tartozik, amikor le akarod fényképezni a gyereked leckéjét, hogy elküldhesd a tanárnak, de csak utólag látod meg, hogy ételfolt tarkítja a házi feladatot. Ennél egy fokkal kínosabb, ha véletlen nem azt a képet küldöd el, amit kellett volna, hanem egy egészen másikat a családi pillanatokból.

Amikor elmegy a net és minden elszáll

Ugye, te is jártál már úgy, hogy lelkiismeretesen ott ültél a gyereked mellett, segítettél neki a házi feladatában, majd, amikor már az utolsó oldalon jártatok, egyszerűen elment az internet? Ha történt már veled ilyen, pontosan tudod, hogy ebben az esetben az egész feladatsort elölről kell kezdeni. Mit tehetsz ilyenkor? Néhány mély levegővételt javaslunk.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top